FÜLSZÖVEG
A grillezés Amerika legkedvesebb kerti tevékenységeinek egyike. Nem is csoda, hisz semmi sem olyan ínycsiklandó, mint egy jó húspogácsa vagy egy szelet steak illata a grillen. Talán nem is telhet el nyár anélkül, hogy az ember ne jönne össze a kertjében barátokkal, szomszédokkal a forró grill mellett, hogy hideg italok társaságában közösen sütögessen. A grillezés nem ördöngösség, az ember könnyen elsajátíthatja az alapokat, és néhány fogás ismeretében már mester lehet. a grillezés bibliája megválaszolja az összes kérdésünket, értékes tanácsokat ad, segítségével a faszén és a titkos házi grillszósz mesterei lehetünk. Legyünk akár profik, akár kezdők, a grillezés bibliájában mindent megtalálunk, amit tudni érdemes, kezdve az olyan alapvető információktól, hogy milyen grillezőt vásároljunk, és hogyan gyújtsunk tüzet. Olvashatunk a gáz-és a faszéntüzelés előnyeiről és hátrányairól. Végre megérthetjük, miért jobb a kürtős gyújtás a gyújtófolyadékosnál. A könyv arra is tanácsot ad, hogyan csendesítsük le a lángokat - egyszerű magyarázatokat ad a fellobbanások okaira, és elmagyarázza, mi is az a közvetlen és a közvetett grillezési technika.
A kötetben útmutatót is találunk a megfelelő eszközök kiválasztásához, és egy grillszótárt, ahol az olyan szakkifejezéseket magyarázzuk meg, mint a "kürtős gyújtó", "füstölő" vagy a "faszén". Megtaláljuk az alapvető kerti biztonsági szabályokat és élelmiszer-biztonsági előírásokat is, bár ezt sokan sajnos nem tartják fontosnak.
Megtanulhatjuk, hogyan vágjuk fel helyesen a mar-, bárány- vagy disznóhúst a grillezéshez, és a tökéletes hamburger titkát. Hogy elkészíthessük mindenki kedvenc staekjét, itt megtaláljuk a szükséges információkat a különböző sülési feltételekről, a megfelelő szeletelésről, de azt is megtudhatjuk, hogyan készítsünk finom grillfalatkákat előételnek. E könyvben olyan tanácsokat kapunk, amelyek segítségével a legjobbat hozhatjuk ki bármilyen szárnyashúsból, legyen az csirkemellfilé vagy egészben sült liba. Aki valaha is elgondolkozott azon, hogyan grillezzen egészben halat, vagy miként döntse el, hogy a lazac vagy a pisztráng már elkészült-e, a helyes válaszokat ebben a könyvben találja. Rengeteg tanács, táblázat és fénykép segíti, hogy a száraz információk könnyen érthetőek legyenek.
Természetesen egyetlen grillkönyv sem létezhet receptek nélkül, ezért A grillezés bibliájából több mint 150 receptet próbálhatunk ki. Új ötleteket kapunk az olyan klasszikus fogások elkészítéséhez, mint a shish kebab vagy a mustáros-fokhagymás sertésborda. A tengeri ételekről szóló fejezetben mindent megtalálunk a homártól a lazacburgerig. Szeretnénk kipróbálni a grillezett paradicsomot, articsókát? Elég, ha belenézünk a grillezett zöldségek fejezetbe. Miután a grillezés remek alkalom egy igazi bulihoz, a könyv rengeteg ötletet ad az olyan könnyű partifalatkák elkészítéséhez, mint a szezámmagos, kajszis szárnyacskák vagy a fajita marhatekercsek.
Semmi sem lehet jobb a grillezett étel ízénél és a kerti sütés öröménél. Még a legunalmasabb hamburger vagy hot dog is ünnepivé válik, ha érezni rajta a lángok és a füst csókját, és barátainkkal együtt fogyasztjuk el az árnyékban egy nyári napon.
a grillezés bibliája telis-tele van információval, fényképpel, receptekkel és ötletekkel. Tehát mire várunk még? Irány a kert, gyújtsuk be a tüzet! Vissza
TARTALOM
A grillezés alapjai 5
Válasszunk grilltűzhelyet 6
A tűzhely tisztítása és karbantartása 10
Gyújtsuk meg a lángot 12
A tűz csillapítása 15
Játék a tűzzel 18
Mi van a krumplisalátában? 21
Eszközök és trükkök 23
Grillszótár 27
Marhamánia 30
Disznósült 34
Hot dog! Virsli a rácson 36
A zamatos és előkelő bárány 37
Szárnyas tökéletesen 38
Halak, rákok, tenger gyümölcsei 41
Zöldségek a tűzön 43
Pácok, fűszerek, szószók 45
Receptek 49
A klasszikus grillételek 50
Húsimádók grillkonyhája 82
Madarak a grillen 116
Nemzetközi grillreceptek 150
Partireceptek 182
Vegetáriánus grill 214
Hal és rák grillezve 256
Grillezett köretek 278
Betűrendes mutató 311
+ Mutass többet
- Mutass kevesebbet