Agrárgazdasági élelmiszer-előállító üzem

agroinform kiadó  | papír / puha kötés

Libri Antikvárium
A jelenlegi hazai viszonyok között, az új gazdasági struktúra kialakítása során előtérbe kerül a vállalkozóvá válás, az alapanyagok feldolgozottsági fokának növelése, nagyobb hozzáadott értékű termék előállítása, nagyobb jövedelem és haszon elérése céljából. E folyamat keretében a nagyvállalatok mellett egyes területek regionális igényeinek kielégítése vagy speciális tájjellegű termékek előállítása céljából nő a kis- és középméretű (családi) vállalkozások száma is. E tevékenység színtere az élelmiszer-előállító (feldolgozó) üzem, amelynek tervezése, létesítése, üzemeltetése és fejlesztése nem egyszerű feladat. Az agrárgazdasági élelmiszer-előállítás a növényi eredetű nyersanyagok betakarítását követően, illetve az állatok vágásával kezdődik. Színhelye általánosan megfogalmazva: az agrárgazdasági élelmiszer-előállító hely, vagy más néven élelmiszer-előállító üzem. Egy üzem tervezése, megvalósítása és fejlesztése összetett műszaki-gazdasági feladat, amely sokféle szakember tartós és összehangolt munkáját követeli meg. Az egyetemi tankönyv, illetve szakkönyv célja olyan átfogó, mindeddig hiányzó tananyagot nyújtani az agrár- felsőoktatás részére, amely megismerteti a hallgatókat az élelmiszer-előállító üzem tervezésének, kivitelezésének és használatbavételének, fejlesztésének, valamint esetleges felszámolásának menetével, továbbá e folyamat irányításához és a benne történő közreműködéshez szükséges ismeretek és dokumentumok sokféleségével. Fő céljának azt tekinti, hogy a szakirányú képzés biztosította tudásra építve, megismertesse a hallgatókat a gyártási folyamatok megvalósításának lépéseivel, azok jogi, műszaki és (köz-) gazdasági alapfogalmaival, feltételeivel, követelményeivel és dokumentumaival. A könyv hasznos ismereteket nyújt a vállalkozók részére is, lehetővé téve céljaik megvalósíthatóságának megítélését, a megvalósítás folyamatának és nehézségeinek felismerését. A szerzők a témakört tekintve hazai és nemzetközi kutatási + fejlesztési programban vettek és vesznek részt, továbbá az Európai Unió országainak számos egyetemével állnak oktatási-kutatási együttműködésben, illetve folyamatosan publikálnak a témakörben. A mű a szerzők oktató-kutató, valamint gyakorlati fejlesztő, tervező és szaktanácsadó munkájára, továbbá a hazai és a nemzetközi szakirodalom anyagára épül. A könyvet a tanuló ifjúság mellett az élelmiszeripari beruházással foglalkozó gyakorlati szakembereknek, továbbá a jelen és a jövő vállalkozóinak a figyelmébe is ajánljuk.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 14 990 Ft

A termék megvásárlásával

1 499 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Könyvtári példány volt.
Kiadó agroinform kiadó
Súly300 gr
ISBN2399958488908
ÁrukódSL#2110784807
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 14 990 Ft

A termék megvásárlásával

1 499 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Paula Hawkins: KéksötétPaula Hawkins: Kéksötét