Az E-számokról őszintén (Az E-számokról őszintén)

pilis-vet bt.  | 2004  | papír / puha kötés  |  222 oldal

Libri Antikvárium
TARTALOM: Bevezetés 11 A kulisszák mögött Ingatag alapok 13 Döntő változások 14 Az értékesítés művészei 16 Minden rossznak gyökere 17 A szabadság látszata 18 Veszélyes eszközök 20 Kettőn áll a vásár 23 Alapvető összefüggések 24 Bizonytalan mérték 26 Felborított egyensúly 30 Gyémánt vagy grafit? 31 Egy új helyszín: a laboratúrium 32 Hazug étkek 33 Élelmiszereink kozmetikumai Megnyerő ideológia 35 A sminkelés eszközei 38 Egy kis történelem 41 E-számok labirintusában 43 Titkok tudói 45 Hivatalos álláspont 47 Megrázó kísérletek 48 Szomorú valóság 51 Eltompult ízvilág 51 Üres ételek 53 Egészségügyi kockázatok 53 Kételyek és kérdések 55 Nincs pardon 61 A kémia vasszabályai 62 Előny a gyártónál 65 Fogyasztói tájékoztatás mint utópia 67 A másik véglet: alaptalan vádak 70 A befolyásolás mesterei Aromák 73 Felfokozott ízek 80 Nátrium-glutamát 80 Az élet illúziója: színezékek 83 Természetes színezék 85 Mesterséges színezék 92 A tárolhatóság ára: a tartósítószerek 98 A szalicil fölemelkedése és bukása 101 A két favorit: benzoesav és szorbinsav 103 Daganat vagy kolbászmérgezés? A nitrát és a nitrit 106 Egyéb tartósítószerek 110 A tartósítószer-mentes befőzés alapszabályai 114 Antioxidánsok 118 Természetes antioxidánsok 118 Mesterséges antioxidánsok 119 Étkezési savak 122 Elkeserítő vegyületek: az édesítőszerek 125 Kezdeti nehézségek 127 Az édesítőszerek csoportosítása 127 A titokzatos szacharin 128 Hírek a ciklamátról 130 Az elhíresült aszpartám 132 Egy újabb lehetőség: K-aceszulfam 134 A narancs és a kémikus esete: E 959 135 Tényleg fogyókúrás a "light" termék? 136 Cukorszármazékok vagy polialkoholok 138 Természes édesítőszerek 141 Az édes íz várható jövője 144 Keserű ízű anyagok 144 Az adalékok krémje: állománymódosítók 145 Algakivonatok (tengeri moszatok) 146 Maglisztek 148 Növénykivonatok 150 Gyümölcskivonat 150 Erjesztési termékek 152 Cellulózszármazékok 153 Keményítószármazékok 155 A tejfehérje (kazein) mint adalék 157 Szójafehérjék 159 A csodazselé 160 Az emulgeátorok 162 Egyéb állományjavítók 164 A levegőért is fizetünk? Térfogatnövelők 165 Sütőipari adalékanyagok 167 A búza tragédiája 169 Egyéb adalékanyagok 172 A csecsemők és kisgyermekek kilátásai 172 Az élelmiszer-feldolgozás problémás kérdései 175 Élelmiszer-technológiai segédanyagok 175 Tisztító- és fehérítőszerek 177 Egyéb kockázatok 178 Út a megoldás felé 179 Táblázatok Az élelmiszer-adalékanyagok E-számai és feltételezett hatásaik 185 Az egészséges, hat hónaposnál fiatalabb csecsemők tápszereiben engedélyezett adalékanyagok 202 Az egészséges csecsemők és kisgyermekek elválasztási élelmiszereiben engedélyezett adalékanyagok 203 Gyermekeknek kifejezett nem ajánlott adalékanyagok 204 Felhasznált irodalom 205 Tárgymutató 209 Könyvajánló 217 Kazettaajánló 220
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 790 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó pilis-vet bt.
Kiadás éve2004
Oldalak száma:222
Súly180 gr
ISBN2399980906715
ÁrukódSL#2110299113
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 790 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal