Elnökök séfje

kelly kft.  | 2006  | keménytábla, védőborító  |  328 oldal

Libri Antikvárium
Tizenhárom és fél évesen hagytam abba az iskolát. Koromhoz képest nagyon érett voltam, hiszen apám távolléte ellenére túléltem a háborút, a nélkülözést, a bombázást, ráadásul többször is hosszú időt töltöttem távol a családomtól. Abban az életkorban, amikor a legtöbb gyerek még reggelit sem képes készíteni magának, én már négy étterem nyüzsgő konyháján is dolgoztam. A világon mindennél jobban vágytam rá, hogy szakács legyek. Ebben a rabul ejtő memoárban Jacques Pépin séf, akit Julia Child - az USA első és legismertebb sztárszakácsa -, számtalan szakácskönyv szerzője, tévéműsor szereplője és a francia konyha népszerűsítője a ,,legjobb amerikai szakácsnak" nevezett elmondja, hogyan vált a szigorú, ,,régimódi" konyhákban nevelkedett, kezdetben ijedt tanulóból Emmy-díjas szupersztárrá, aki amerikaiak millióit tanította főzni, miközben javában részt vett a nemzet étkezési kultúrájának átformálásában. Megismerhetjük a hatéves Jacques-ot, telve honvággyal a háború sújtotta Franciaországban, amint kosztért-kvártélyért cserébe egy tanyán dolgozik, bombáktól menekül meg és szemtanúja lesz, ahogy német katonák elhurcolják apját, aki az Ellenállásban harcolt. Jacques hamarosan anyja folyton nyüzsgő kávézójában bizonyul őstehetségnek, majd Franciaország leghíresebb, szigorú hierarchiájukról ismert éttermeiben küzdi fel magát a szamárlétrán. Végül Charles de Gaulle - francia államelnök - személyi szakácsa lesz, és a konyhaajtó túlfeléről figyeli a világ újrarendeződését. Amikor Amerikába megy, hogy Párizs után kipróbálja magát az Újvilágban is, nyomban egy akkor még ismeretlen ínyenc társaság vonzáskörzetébe kerül: Craig Claiborne, a New York Times híres étteremkritikusa, James Beard az amerikai konyhaművészet legismertebb alakja, Julia Child és Jaques Pépin újrafogalmazzák az amerikai gasztronómia értelmét. Mindezek által Jacques-ról bebizonyosodik, hogy mestere a megújulás művészetének: visszautasítja John F. Kennedy - az Egyesült Államok elnöke - állásajánlatát, hogy Howard Johnsonnal dolgozzon. Egy majdnem halálos kimenetelű autóbaleset után képes megint új irányba terelni a karrierjét. Így válik karizmatikus vezetőjévé annak a kulináris forradalomnak, amely megváltoztatta az amerikaiak ételhez való viszonyát. A könyvben Jacques legkedveltebb, majd' fél évszázadon átívelő karrierje során megtanult receptjei között helyet kaptak: anyja merően egyszerű sajtfelfújtjától, felesége vörösbabos sertésoldalasán keresztül a dinsztelt nyúlig, a Római gnocchitól a Provence-i báránycombig. A könyv szívbemarkoló, időnként vidám, ám mindenképpen elragadó történet egy fiú felnőtté válásáról és arról hogyan válik egy francia falu szakácsinasából a világ egyik leghíresebb séfje. Ezen túl hiteles története annak, hogyan éledt újjá az Egyesült Államok kulináris élete, és hogyan vált az egykor elhanyagolt, nyűgös főzés, a nemzet egyik kedves elfoglaltságává. Jacques Pépin huszonegy szakácskönyv szerzője. Az elmúlt húsz évben tizenhárom gasztronómiával foglalkozó TV sorozatban szerepelt elsöprő sikerrel.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 940 Ft

A termék megvásárlásával

94 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó kelly kft.
Kiadás éve2006
Oldalak száma:328
Súly400 gr
ISBN0489005177571
ÁrukódSL#2106831137
Kötéskeménytábla, védőborító

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 940 Ft

A termék megvásárlásával

94 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Csatári Bence: KóborCsatári Bence: Kóbor