Gasztronómia - Étel- és italismeret

kereskedelmi könyvkiadó  | 2005  | papír / puha kötés  |  223 oldal

Libri Antikvárium
Érdekes, olvasmányos, irodalmi értékű könyv, melynek már felépítése is tanulságos; ahogyan az őskori, ókori táplálkozási szokásoktól kiindulva ismerteti a mai nemzeti konyhákat. A jellegzetes magyar konyha ételeinek bemutatásakor a könyv nem recepteket ad, csupán alapanyagait sorolja fel. Így ismerkedhetünk meg a legkiválóbb levesekkel, hideg-meleg előételekkel, azután következnek a húsételek, tészták s még arra is jut hely a könyvben, hogy az olyan gasztronómiai ünnepi hagyományokkal foglalkozzon, mint a falusi lakodalom, a disznóölés, vagy az ökörsütés. A zsíros étkek mellett a vegetáriánus fogásokat is ismertetik a szerzők. Tovább bővíti az olvasó művelődéstörténeti ismereteit a "vallások és az étkezés" fejezet, amelyben a keresztény mellett a zsidó és az iszlám vallás étkezési előírásai kerültek leírásra. Hasonlóan tanulságos és színvonalas az italismereti rész, amely beavat a borkészítés tudományába, megismertet a borok fő típusaival, és részletezi legismertebb boraink jellemzőit. Hasonlóan részletes a párlatok, pálinkák, likőrök és az alkoholmentes italok készítésének ismertetése is.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 490 Ft

A termék megvásárlásával

149 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó kereskedelmi könyvkiadó
Kiadás éve2005
Oldalak száma:223
Súly300 gr
ISBN2399984030850
ÁrukódSL#2110034252
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 490 Ft

A termék megvásárlásával

149 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal