A közérthető nyelven írott, s gyakorlati tanácsokat is adó mű a következő fejezeteket foglalja magában: Környezeti igények (fény, hőmérséklet, víz stb.), Termesztéstechnikai igények (trágyázás, talajművelés, vetésforgók kicsiben, öntözés), Szaporítás, Zöldségfélék betakarítása, Árukezelés, feldolgozás, tárolás. Növényvédelem. A részletesen mutatja be a következő növények termelését. Burgonyafélék: paradicsom, étkezési paprika, fűszerpaprika, tojásgyümölcs, korai burgonya. Kabakosok: görögdinnye, sárgadinnye, uborka, spárgatök, cukkíni, csillagtök, laskatök, sütőtök. Hüvelyesek: borsó, bokorbab, karósbab, földimogyoró, csemegekukorica. Káposztafélék: fejes káposzta, kelkáposzta, karalábé, karfiol, brokkoli, bimbóskel, kínai kel. Gyökérzöldségek: petrezselyem, sárgarépa, pasztinák, gumós zeller, retek, cékla, feketegyökér, torma. Hagymafélék: vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, metélőhagyma, téli sarjadékhagyma. Levélzöldségfélék: fejes saláta, endíviasaláta, cikória saláta, spenót, sóska, spárga). Termesztett gombák. Fűszer- és gyógynövények: mák, macskagyökér, borsmenta, citromfű, majoránna, körömvirág.
+ Mutass többet
- Mutass kevesebbet