Idegenvezetőképző Tanfolyam - Vendéglátó és szállodai ismeretek

budapest  | 1984  | papír / puha kötés  |  163 oldal

Libri Antikvárium
TARTALOM Gazdasági alapfogalmak 3 A szükségletek fogalma, csoportosítása 3 A szükségletek kielégítése 5 A gazdasági tevékenység 7 A kereslet szerepe a vendéglátó piacon 8 A népgazdaság és ágai 11 A kereskedelem jelentősége 18 A kereskedelem társadalmi jelentősége 18 A kereskedelem gazdasági jelentősége 20 A kereskedelem tagozódása 22 A vendéglátás gazdálkodási alapegységei 23 Az állami vállalat 23 Az állami vállalatok irányítása 24 A vendéglátó vállalatok irányítása 27 A szövetkezetek irányítása 28 A vendéglátó vállalat felépítése 29 Az üzletek szervezeti felépítése 30 Vendéglátó üzletkörök 31 Üzlettípusok 34 Az üzletek osztálybasorolása 39 A szálloda funkciói 42 A szálláshelyek fajtái 45 A szállodák rendeltetés szerinti csoportosítása 46 Nemzetközi szállodaláncok 49 Férőhelyfoglalási szervezetek 51 A szállodai szervezet és szolgáltatásai 53 A szállodai szervezet 53 Szállodai munkakörök 55 A szállodák és utazási irodák kapcsolata 61 Szállodai számlázás 62 A számla kiállítása és kezelése 64 A szállodák kárfelelőssége 66 A szállodák osztálybasorolása 72 A vendéglátó árképzés 76 Az ár fogalma, gazdasági szerepe 76 Árrendszer, ártípusok 78 Az árformák fogalma 80 Árformák a vendéglátásban 81 A szolgáltatások ára 84 A vendéglátó üzlet tevékenysége 88 Az értékesítés 88 Értékesítési módok 89 Értékesítési rendszerek 92 az értékesítés helye 95 A vendéglátó üzlet szervezeti felépítése 96 A vopnalas szervezet 96 A funkckonális szervezet 98 A vendéglátó üzletek kárfelelőssége 99 Felszolgálási alapismeretek 102 Felszolgálási módok 102 Terítési módok 104 Az étlap 107 Az itallap 110 Ételfelszolgálási alapfogalmak 111 Italfelszolgálási alapfogalmak 113 A borok felszolgálása 113 Egyéb szeszes italok felszolgálása 115 A fogadások lebonyolítása 116 A koktélpartik lebonyolítása 119 Ültetési rend 119 Étel- és italkínálat 121 A magyar konyha 121 Nemzetek konyhái 125 A francia konyha 126 Az orosz konyha 130 A lengyel konyha 133 A csehszlovák konyha 135 Az osztrák konyha 136 A jugoszláv konyha 137 Az olasz konyha 139 A német konyha 141 A svájci konyha 143 Az angol konyha 143 A Közel-Kelet és Észak-Afrika konyhája 146 Az étrend összeállítása 147 Az italajánlás általános szempontjai 149 A bor helye az étrendben 150 Az idegenvezető jogai a vendéglátó helyeken 152 Függelék - hazánk borvidékei 154 Felhasznált irodalom 159
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 690 Ft

A termék megvásárlásával

169 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv - aláhúzásokkal
Tollas aláhúzásokkal, ceruzás jelölésekkel. A borító kissé elszíneződött.
Kiadó budapest
Kiadás éve1984
Oldalak száma:163
Súly100 gr
ISBN2399999300481
ÁrukódSL#2108049078
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 690 Ft

A termék megvásárlásával

169 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Alekszej Navalnij: HazafiAlekszej Navalnij: Hazafi