Tökéletes Egészség Diéta

jaffa kiadó  | 2013  | puhatáblás, ragasztókötött  |  400 oldal

Libri Antikvárium
A Jaminet házaspár által kidolgozott, tudományos kutatásokon alapuló, ,,tökéletesített paleolit étrend" (Vogue magazin) az önsanyargatás nélküli, tartós fogyás és a tökéletes egészség kulcsa. Miután a Paul és Shou-Csing Jaminet tudósházaspárnak orvosok segítségével nem sikerült felépülniük hosszan tartó, krónikus betegségükből, érdeklődésük az egészséges táplálkozás felé fordult. Öt éven át folytattak kutatásokat, és az eredmények gyökeresen megváltoztatták az életüket. A Tökéletes egészség diétában a Jaminet házaspár közérthető, világos stílusban magyarázza el, hogyan nyerheti vissza bárki az egészségét és érhet el tartós testsúlycsökkenést táplálkozási szokásai optimalizálásával, méregtelenítő és immunerősítő étrenddel. Könyvökben bebizonyítják, hogy a toxikus, tápanyagban szegény étrendünk hogyan ássa alá az egészségünket, és hogy betegségeink gyakran maguktól is elmúlnak, ha betartunk bizonyos, az egészséges táplálkozással kapcsolatos szabályokat. Jelen kiadásban számos ízletes étel receptje is szerepel. Segítségükkel könnyedén áttérhetünk egy igazán egészséges étrendre, elérhetjük ideális testsúlyunkat, és a tartósan egészségesek maradhatunk. A tudományos kutatásokon alapuló Tökéletes egészség diéta egyszer s mindenkorra gyökeresen megváltoztatatja életminőségünket. Próbálják ki, hogy egészségesek maradjanak és jól érezzük magukat a bőrünkben. ,,Ez több mint egy egyszerű diéta. Ez a tökéletes egészség programja. (...) Több száz táplálkozással és egészségmegőrzéssel foglalkozó könyvet olvastam, de a Tökéletes egészség diéta vezeti a toplistát." (Chris Kresser, az integratív gyógyszerészet szakértője) ,,Az egészséges táplálkozással kapcsolatos legjobb összefoglaló jellegű munka, amivel valaha találkoztam. Ha csak egy könyvet terveznek elolvasni a témakörben, ez legyen az." (Seth Roberts, Ph.D., pszichológus, a Berkeley egyetem professzor emeritusa) A szerzőkről Paul Jaminet, PhD, a Harvard-Smithsonian asztrofizikai központjának kutatója volt. Paul krónikus betegségét legyőzve úgy döntött, kifejleszti az öregedéssel és a betegségekkel kapcsolatos elméletét. Shou-Ching Jaminet, PhD, sejtbiológus és rákkutató a bostoni Beth Israel kórház és a Harvard orvosi iskola munkatársa. TARTALOM Előszó (Mark Sisson) 9 Elöljáróban 11 I. rész: Evolucionista útmutató az egészséges táplálkozáshoz 1. Miért éppen az evolucionista megközelítéssel kezdődik ez a könyv? 21 2. A paleolit táplálkozás 25 3. A koplalás ,,kannibál" étrendje 36 4. Milyen összefüggés lehet az anyatej és az emberi táplálkozás között? 42 5. Mit tanít nekünk az emlősök táplálkozása az emberi táplálkozásról? 50 6. A ,,Remek íze van!" étrend 61 7. így kellene táplálkoznunk 73 II. rész: Mit kell ennünk ahhoz, hogy legyen energiánk? 8. A táplálkozás közgazdasági megközelítése 79 9. A fehérjék 87 10. A szénhidrátok 95 11. A veszélyes zsírok: a többszörösen telítetlen zsírsavak (PUFA) 118 12. A biztonságos zsírok: a telített zsírok (SaFA) és az egyszeresen telítetlen zsírok (MUFA) 145 13. A közepes láncú zsírok és a terápiás hatású ketogén étrend 154 14. A rostok 169 15. Alkoholfogyasztás 177 16. A legjobb, energiát biztosító táplálékok 179 17. Tápanyagéhség: mi a fogyás kulcsa? 183 III. rész: Kerülendő ételek 18. Az élelmiszerekben található toxinok 199 19. A legtoxikusabb élelmiszerek: a gabonafélék 204 20. Majdnem gabonák: a hüvelyesek 217 21. Folyékony gonosz: a növényi olajok 221 22. Édes méreg: a fruktóz 226 23. Az ipari termelésnek köszönhetően az élelmiszerekbe kerülő mérgek 231 24. Négy lépés az alacsony toxintartalmú táplálkozáshoz 239 25. Egy hagyományos csendes-óceáni étrend 245 26. Az élelmiszertoxinokat nem szabad figyelmen kívül hagyni 249 IV. rész: Hogyan legyünk jól tápláltak? 27. Miért rosszul táplált manapság a legtöbb ember? 257 28. Multivitaminok: hasznosak vagy károsak? 267 29. Az A-, a D- és a K2-vitamin 271 30. Szelén és jód 285 31. Kálium és nátrium 296 32. Kalcium, kollagén és magnézium 299 33. Cink és réz 306 34. C-vitamin 312 35. Kolin és folsav 316 36. Egyéb vitaminok, ásványi anyagok és tápanyagok 322 37. Mikrotápanyag-beviteli ajánlások 331 V. rész: Az egészséges élet receptje 38. A betegségek fertőzéses eredete 337 39. Stratégiák az immunvédelem javítására 346 40. A böjtölés 352 41. A vérzsírok 362 42. A cirkadián (vagyis a napi huszonnégy órás) ritmus javítása 367 43. Az egészséges fogyás 382 44. Ötletek az étkezésekhez 389 Tökéletes Egészség - egy életre 395 Köszönetnyilvánítás 399
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 590 Ft

A termék megvásárlásával

359 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó jaffa kiadó
Kiadás éve2013
Oldalak száma:400
Súly439 gr
ISBN2310006565860
ÁrukódSL#2111353826
Kötéspuhatáblás, ragasztókötött

Elérhető még:

Könyv
E-könyv

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 590 Ft

A termék megvásárlásával

359 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal