Sády Erzsébet

Egyszer volt... Győr vármegye és Győr szabad királyi város 1848-1920

editor 21 bt.  | 2013  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  672 oldal

"A győr-grazi vasútvonalon az első próbamenet ma csütörtökön délelőtt 10 órakor fog megtartatni. Több bécsi vendégek is érkeztek ezalkalomra városunkba, s ősi magyar szokás szerint a ,,Fehér Bárány"-ban áldomással lesz e megnyitás megünnepelve.
Az első állomásig Ménfőig a sinek már lerakva lévén, Jerfy Antal és Lengerer János vállalkozó urak próbamenetet rendeztek.
Az elindulás a budai országút mellett levő első őrháztól történt, hol a meghívottakon kívül még számos városi lakos is megjelent, kiket a rendező urak, miután a kocsikon még elegendő hely volt, a kirándulásra felszólítottak. A mozdony, valamint a vagonok koszorúkkal, virágfüzérekkel feldiszítve robogott Ménfőig. Útjában több helyen összesereglett népcsoport örömrivalgásokkal üdvözölte azt, Ménfőn pedig mozsárlövésekkel és czigány zenével fogadtatott.
Itt leszállva a vendégek habzó pezsgővel lőnek megkínálva. Ezután a társaság néhány pezsgős palaczk kiürítése mellett vidám társalgásba ereszkedett, mialatt az egész csoportot Skopal győri fényképész levette. Tizenkét órakor a társaság visszaindult Győrbe, hová 23 percz alatt megérkezvén, a vállalkozó urak az egybegyűlt vendégeket a ,,Fehér Bárány"-hoz czimzett szállodába ebédre hívták meg, hol az Ízletes lakomát vidám fel köszöntések fűszerezték.
Skopál József győri fényképész fél kettőkor Ménfőn szélhűdés következtében meghalt. A vaspályán megtartott próbamenet vendégeit akarta lefényképezni, s kevéssel a mozdony megérkezte után érte őt a baj, minek következtében 2 órai haldoklás után kiadta lelkét. (...)"
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
6 640 Ft

A termék megvásárlásával

664 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó editor 21 bt.
Kiadás éve2013
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:672
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly1210 gr
IllusztrációFEKETE-FEHÉR KÉPEKKEL
ISBN9789630872300
Árukód2238710 / 1093199

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
6 640 Ft

A termék megvásárlásával

664 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbénDr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbén