Francia konyha (A világ konyhái)

nincs megadva  | kemény kötés  |  111 oldal

Libri Antikvárium
ELŐSZÓ Az étkezés rendkívül fontos szerepet játszik a francia emberek életében. Az étel minősége nagymértékben a nyersanyagtól függ. Egy igazi szakácsmester soha nem vásárol húst és zöldséget bevásárlóközpontban, hanem amikor csak teheti, a hozzávalókat a piacon vagy az ismerős boltosnál szerzi be. A finom étel készítésének másik feltétele az alapanyag frissességében rejlik. Ez nagyon fontos, mivel a zöldségek és a gyümölcsök többségét önálló ételként is feltálalják, gyakran a főétkezések előtt. A legnépszerűbb a zöldsaláta olívaolajjal, ecettel és fokhagymával, vagy más hasonló jellegű szósszal. A franciák naponta háromszor étkeznek. A reggeli általában kifli és lekváros kenyér, amihez kávét, teát, vagy csokoládét isznak. Az ebédet a déli órákban fogyasztják. Az ebéd legtöbbször bőséges és több fogásból áll. Az első fogás, az előétel, azt követi a főétel, amely után a sajttál következik. Az ebéd végén szolgálják fel a desszertet és a kávét. A vacsora szerényebb étkezést jelent. Franciaországban szívesen fogyasztanak vacsorára zöldségekből készült ételeket, vagy salátákat egy kevés finom hús mellé. Levest csak díszebédeknél tálalnak. Ami viszont fontos, hogy a franciák nem csipegetnek, nem nassolnak a főétkezéseik között. Franciaország híres különféle sajtjairól. Összesen 400 sajtféleség színesíti az étkezési palettájukat. Az a mondás járja, hogy "a finom étkezés mindig egy finom falat sajttal fejeződik be". Vissza TARTALOM Levesek 7 Cukkini leves 7 Káposztaleves babbal 8 Uborkakrémleves avokadóval 9 Veloute csirke 10 Sült hagymaleves 11 Avokádós hideg barackleves 12 Gyors hagymaleves 13 Margot királyné levese 13 Parmentier leves 14 Sült leves sajttal és pirítóssal 15 Baromfi-, és egyéb húsételek 16 Liba párizsi módra 16 Pulyka fehér mártásban 17 Narancsos kacsa 18 Boros tyúk 19 Dióval töltött csirke 20 Fokhagymás csirke 21 Csirkerolád 22 Borjú marengo módra 23 Borjú borsos mártásban 24 Marhapörkölt 25 Dijoni pikáns marhahús 26 Gombás marhatekercs 27 Vadkacsa borókamártásban 28 Gombás nyúl 29 Fogoly vöröskáposztában 30 Rántotthús almával 31 Sertés szűzpecsenye aszaltszilvával 32 Provanszi rántotthús 33 Sertéskaraj zsályával 34 Halak és tenger gyümölcsei 35 Provanszi tőkehal 35 Tőkehal lábasban 36 Grapefruitos rák 37 Óriás laposhal reszelt sajttal 38 Garnélarák gyömbér szószban 39 Tejfölös garnélarák 40 Tengeri sügér erős pistou szószban 41 Halfasírt 42 Csiga csigaházban 43 Nyelvhal fehérborban 44 Saláták 45 Pikáns sajtos gyümölcssaláta 45 Saláta á la Dumas 46 Brokkoli saláta 47 Nizzai saláta 48 Joghurtos gyümölcssaláta 49 Sajtsaláta 50 Saláta vinaigrette dresszinggel 51 Hagymasaláta 52 Diós ementáli saláta vinaigrette dresszingban 53 Grapefruit saláta 54 Kapribogyó saláta ajókával 55 Meleg lazacsaláta 56 Narancssaláta 57 Almás burgonyasaláta párizsi módra 57 Hagymás burgonyasaláta császár szalonnával 59 Spenótsaláta császárszalonnával 60 Zöldségételek 61 Padlizsán másképp 61 Párolt laskagomba 62 Hagymás melegszendvics 63 Zöldbab mustáros szószban 64 Tejfölös fűszeres zöldbab 65 Karfiol citromos szószban 66 Rakott spárga 67 Padlizsános spagetti 68 Provanszi serpenyő 69 Rakott csiperkegomba 70 Húsos töklepény paradicsomszósszal 71 Ajókával töltött paradicsom 72 Zöldséggel töltött paradicsom 73 Hideg paradicsomok 74 Póréhagyma mustáros szószban 75 Sonkába tekert spárga 76 Csőben sült paradicsom 77 Paradicsomos tök csőben sütve 78 Zöldséges hús csőben sütve 79 Normandiai burgonya 80 Burgonya provanszi módra 81 Sajtos burgonya 82 Tojásos ételek és omlettek 83 Tonhallal töltött tojás 83 Spenótos tojás banánnal 84 Zöld rántotta 85 Havas tojás, avagy madártej 86 Lazacos tojás olívabogyóval 87 Elzászi omlett 88 Banános omlett 89 Hagymás omlett 90 Cukkínis omlett 91 Paprikás omlett másképpen 91 Paradicsomos-bazsalikomos omlett 92 Sajtos omlett 93 Desszertek és sütemények 95 Sárgadinnye kompót 95 Karamella krém 96 Marion mákos fagylalt 97 Boros málna 98 Fagyasztott gyümölcskrém 98 Suzette palacsinta 99 Csokoládéhab 100 Bretoni sütemény 101 Francia tészta, avagy vajas leveles tészta 102 Cseresznyés sütemény 104 Körtés sütemény 105 Mézes linzer 106 Epres linzer 107
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 090 Ft

A termék megvásárlásával

109 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó nincs megadva
Oldalak száma:111
Súly200 gr
ISBN2399964396730
ÁrukódSL#2110681405
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 090 Ft

A termék megvásárlásával

109 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Náray Tamás: Barbara - Az esélyNáray Tamás: Barbara - Az esély