66 karácsonyi édesség

aquila könyvkiadó  | 2002  | kemény kötés  |  144 oldal

Libri Antikvárium
ELŐSZÓ Korábban is, de az utóbbi időben mind gyakrabban csörren meg a telefon, Olvasóink a legváltozatosabb sütéssel-főzéssel kapcsolatos kérdésekkel keresnek meg. A hétvégéken és az ünnepek közeledtével egyre sűrűsödnek a hívások, ami azt jelzi, hogy hétköznapjaink sebtében összedobott vagy 10 perc alatt elkészíthető menüi ellenére még nem szoktunk le - szerencsére - a jó házias ízekről. Sajnos, egyre fogy a legendás nagymamák száma, akik a háztartás összes csínját-bínját ismerik, és akiktől el lehetne lesni azt a bizonyos mozdulatot, ami a titok nyitja, vagy akik felhívnák a figyelmet arra a bizonyos, jelentéktelennek tetsző, ámde sarkalatos fontosságú apróságra, amin a siker áll vagy bukik. Ez a körülmény indított bennünket arra, hogy 99/33 sorozatunk 19 kötete után - remélve, hogy továbbra is ,,sorozatban" kíváncsiak lesznek ránk - most olyan könyvet nyújtsunk át Önöknek, amelyben lépésről lépésre, fotókkal illusztrálva mutatjuk be valamennyi étel elkészítési módját és a kész művet. Tesszük ezt abban a hitben, hogy nemcsak a kezdő vagy ritkán sütő-főző, de a gyakorlott háziasszonyok/urak is hasznos segítőtársnak, ,,kottának" tartják majd, amiből ,,félreütések" nélkül lehet játszani. Előfordulhat, hogy némelyik könyvünkben olykor a 99/33-ból már ismerős képekre, receptekre bukkannak - ez nem véletlen, szándékosan köszönnek vissza, mert klasszikus vagy bonyolult voltuk miatt mindenképpen érdemesek arra, hogy bemutassuk elkészítésük fortélyait. Régi adósságunk ez a könyv. Sokak-sokunk számára a karácsony a legfontosabb ünnep az esztendőben, ezért megkülönböztetett figyelemmel készülődünk rá. A hagyományok feltámasztása-megőrzése és újrafogalmazása sok munka, de sok öröm forrása is. Tapasztalatom szerint az édes-fűszeres illatok - feledtetve a családi élet nagy vetélytársait, a számítógépet és televíziót - perceken belül a konyhába csalogatják a család apraját-nagyját. A ,,pepecselős" sütés jó alkalom a meghitt együttlétre, és különösen a gyerekek miatt fontos. Ezeknek az élményeknek hosszú évek múlva is megmarad a lenyomatuk-illatuk, és a feledhetetlen családi karácsonyokat idézve segítenek majd továbbörökíteni azt. A karácsonyi sütemények-édességek királynője a kalács, de pompás az udvartartás is: mézesek, gyümölcskenyerek, aprósütemények, gyümölcsös csemegék, elomló krémek és egyéb rafinált finomságok képezik az illusztris társaságot. A minél több öröm és minél kevesebb sietség-idegeskedés kedvéért már az adventi időszakban, 2-3 héttel karácsony előtt elkezdhetjük sütni a mézeseket és az úgynevezett adventi aprósüteményeket - némelyikből többet, hogy jusson az ünnepi asztalra, talán ajándékba, de mindjárt kóstolóba is. Vissza TARTALOM Előszó 3 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 6 A sütés előkészületei 6 A sütés kellékei 7 Házias mértékegységek 7 ALAPTÉSZTÁK 8 Kalácstészta 8 Omlós tészta 10 Élesztős omlós tészta 11 ALAPMÁZAK 12 Csokoládéfortélyok 12 Cukormáz 13 MÉZESEK 14 Mandulás mézeskocka 14 Puha mézespogácsa 16 Mézes zserbó szelet 18 Reform mézes 20 Mogyorós szelet 22 Mézespuszedli 24 Diókrémes mézesszelet 26 Mézesgolyó 28 Florentin szelet 30 GYÜMÖLCSKENYEREK 32 Svéd gyümölcskenyér 32 Reform gyümölcskenyér 34 Gyömbérkenyér 36 Banános gyümölcskenyér 38 Pompás gyümölcskenyér 40 APRÓSÜTEMÉNYEK 42 Málnás cseppek 44 Csillagpiramis 45 Csokis-mogyorós tappancs 45 Diós tallér 46 Búbos puszedli 48 Lekváros ravioli 50 Nürnbergi puszi, avagy Elisa csókja 52 Marcipános-mandulás korong 54 Mákos-vaníliás kifli 58 Mákos pogácsa 58 Mákvirág 59 Csokoládés-narancsos keksz 60 Marcipáncsillag 62 Mogyorós pogácsa 64 Ánizsos szív 66 Fűszeres pogácsa 70 Diós-rumos golyó 70 Sárgarépás-kesudiós keksz 71 Fűszeres kalácskák 72 Mokkakorong 74 Pozsonyi táska 76 Csokoládés dió-mandula grillázs 78 Narancsos töltött keksz 80 Diós egérke 82 HABCSÓKOK 84 Habkarika 86 Bécsújhelyi habos tallér 87 Mokkacsiga 88 Mákos csók 90 Kókuszos habcsók 92 VEGYES FINOMSÁGOK 94 Cukrozott narancs és narancshéj 94 Gyümölcsös falatkák 96 Diós kocka 98 Narancskrémes tekercs 100 Mákos-túrós szelet 102 Csokoládés narancshabkrém 104 Diós-mákos bejgli 106 Gránátalmás narancssaláta 108 Karácsonyi fatörzs 110 Narancsdzsem 112 Mákos-meggyes rácsos 114 Francia csokoládéhab ,,Mousse au chocolat" 116 Rizskorona császárnő módra 118 KALÁCSOK 120 Mákos óriáscsiga 120 Pöttyös diós kalács 122 Drezdai kalács, avagy ,,stollni" 124 ,,Bürgermeister" 126 Finn diós koszorú 128 ,,Panettone", avagy milánói kalács 130 Ostorkalács 132 Nyitott diós fonat 134 Diós-mákos ikerkalács 136 Karácsonyi korona 138 Betűrendes tárgymutató 142
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 990 Ft

A termék megvásárlásával

499 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
szakadás a 79. oldalon
Kiadó aquila könyvkiadó
Kiadás éve2002
Oldalak száma:144
Súly1000 gr
ISBN2399954631056
ÁrukódSL#2111403693
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 990 Ft

A termék megvásárlásával

499 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal