A befőzéstől a fagyasztásig - Kerti termények házi eltartása

mezőgazdasági könyvkiadó váll.  | 1988  | papír / puha kötés  |  308 oldal

Libri Antikvárium
TARTALOM: Miért szükséges fogyasztani és tartósítani kertészeti terményeinket? Egészségünk a természet függvénye 7 Szervezetünk tápanyagai 8 Gyümölcs és zöldségféléink tápanyagtartalma 13 Betegségek elleni védelem 27 A tartósítás rövid története A házi tartósítás célja és feladata 29 A gyümölcsök, a szőlő és a zöldségfélék romlásának okai Fizikai elváltozások 31 Kémiai elváltozások 32 Mikrobiológiai változások 33 Gyümölcsök, szőlő és zöldségek tárolása Általános alapelvek 35 A tárolás élettani alapjai 36 Termesztési tényezők 36 A tárolásra alkalmas helyiségek 38 Verem 38 Prizma 41 Félig földbe süllyesztett pince 43 Pince 45 Tárolás teraszon 45 Gyümölcs- és csemegeszőlő-tárolás 46 A tárolóhelyek és -eszközök előkészítése, fertőtlenítése 46 Gyümölcsök téli tárolása 50 Az alma tárolása 51 A körte tárolása 53 A birs tárolása 54 A szőlő tárolása 54 Gyümölcsök rövid idejű tárolása 57 A tárolási idő meghosszabbítása 58 A zöldségfélék téli tárolása 59 Gyökérfélék tárolása 59 A káposztafélék tárolása 61 Hagymafélék tárolása 62 A burgonya tárolása 63 Kabakosok tárolása 64 A paradicsom tárolása 64 A tárolás feltételeinek ellenőrzése 64 Zöldségfélék rövid idejű tárolása 66 Gyümölcs- és zöldségfélék házi gyorsfagyasztása Néhány szó a gyorsfagyasztás elméletéről 68 A nyersanyagok előkészítése gyorsfagyasztáshoz 70 Mosás 70 Tisztítás, magozás, hámozás 70 Csomagolás 72 Egyes gyümölcsök gyorsfagyasztása 73 Gyümölcskrémet 78 Zöldségfélék gyorsfagyasztása 78 Előkészítő munkák 79 Egyes zöldségfélék gyorsfagyasztása 81 A gyorsfagyasztott termékek tárolása 88 Házi konzerv készítése A házi konzerv készítésének rövid elmélete 90 Fizikai tartósító módszerek 90 Tartósítás vegyületek (anyagok) hozzáadásával 94 Biológiai módszerek 95 A házi konzerválásban használt edények, eszközök, gépek 96 Mosó-, besűrítőedények 96 Csírátlanítóedények 98 Segédeszközök 100 A feldarabolás-aprítás-pépesítés eszközei 104 A csomagolás eszközei 106 Befőzéshez használt egyéb segédanyagok 107 A konzerválás segédanyagai 110 Gyümölcsök konzerválása 116 Általános tudnivalók 116 Előkészítési munkák 118 Befőttkészítés 129 Gyümölcshúskészítmények 170 Gyümölcslevek házi készítése 206 Gyümölcskocsonyák 220 Gyümölcsborok készítése 223 Gyümölcsök aszalása 235 Zöldségfélék tartósítása 242 Általános munkák 242 Az egyes zöldségfélék hőkezeléses tartósítása 246 Zöldségfélék eltartása besűrítéssel 255 Tartósítás sózással 264 Tartósítás savanyítással 264 Zöldségfélék szárítása 294 Diétás befőzés 295 Irodalomjegyzék 300
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 880 Ft

A termék megvásárlásával

188 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Saját képpel
Kiadó mezőgazdasági könyvkiadó váll.
Kiadás éve1988
Oldalak száma:308
Súly200 gr
ISBN2399971669926
ÁrukódSL#2110894013
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 880 Ft

A termék megvásárlásával

188 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Csatári Bence: KóborCsatári Bence: Kóbor