A magas vérnyomás és étrendi kezelése (Minta étrendek, receptek,...

golden book kiadó  | 1998  | papír / puha kötés  |  116 oldal

Libri Antikvárium
GRAFIKUS Misák András 'Papp Rita: A magas vérnyomás és étrendi kezelése' összes példány Kiadó: Golden Book Kiadó Kft. Kiadás helye: Budapest Kiadás éve: 1998 Kötés típusa: Ragasztott papírkötés Oldalszám: 116 oldal Sorozatcím: Diétás szakácskönyvek Kötetszám: Nyelv: Magyar Méret: 19 cm x 20 cm ISBN: 963-823-264-1 Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. TARTALOM Orvosi bevezető (Prof. Dr. Farsang Csaba) 7 A magas vérnyomás meghatározása 7 A magas vérnyomás okai 9 A magasvérnyomás-betegség, mint diagnózis 9 A magasvérnyomás mint tünet 11 A beteg kivizsgálása 11 A magas vérnyomás szövődményei 13 Érrendszeri károsodások 13 Szív 13 Agy 13 Vese 13 Szem 14 A magas vérnyomású beteg kezelése 14 Nem gyógyszeres kezelés 14 Gyógyszeres kezelés 15 A vérnyomás mérése (Dr. Benesóczky Dezső)) 17 A vérnyomásmérők felépítése 18 A vérnyomásmérők típusai 19 A vérnyomás mérésének kiértékelése 23 Hogyan mérjük meg helyesen a vérnyomásunkat otthon? 26 Hogyan mérjünk? 27 Hogyan ne mérjünk? - Mit ne tegyünk vérnyomás mérés előtt és alatt? 28 A magas vérnyomás étrendi kezelése (Papp Rita) Testreszabott energiabevitel 30 Az energiaszegény étrendben naponta javasolt nyersanyagok és ételek, mennyiségek 31 Miben főzzünk? - Konyhatechnikai eszközök 35 Hogyan főzzünk? - Konyhatechnikai eljárások 36 A konyhasófogyasztás csökkentése 37 Megfelelő minőségű és mennyiségű zsiradékok 38 Az alkoholfogyasztás csökkentése 38 Kevesebb cukor 38 A kellő kálium-, magnézium-, kalciumbevitel biztosítása 39 Megfelelő mennyiségű élelmirost-bevitel 39 Több növényifehérje-fogyasztás 40 A tengerihal-fogyasztás növelése 40 Rendszeres fizikai aktivitás 40 Néhány fontos szempont az étrend megvalósításához 41 Mintaétrendek (Bordi Edit, Papp Rita) 42 Receptek (Bordi Edit, Papp Rita) 58 Levesek 58 Saláták 63 Mártások 68 Húsok 70 Köretek, főzelékek 75 Egytálételek 82 Szendvicskrémek 87 Tészták, édességek 89 Kenyér, péksütemény 93 Tápanyagtáblázatok (Papp Rita, Bordi Edit) 96 Útmutató a tápanyagtáblázatok használatához 96 Tápanyagtáblázat 96 Fontosabb élelmiszereink magnéziumtartalma 104 Fontosabb élelmiszereink élelmirost-tartalma 106 Alkoholtartalmú italok energiaértékei 110 Mértékegység-tömeg táblázat 112 Irodalom 115 Receptmutató 116
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 890 Ft

A termék megvásárlásával

89 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
megkímélt, szép állapotban
Kiadó golden book kiadó
Kiadás éve1998
Oldalak száma:116
Súly200 gr
ISBN2399969824634
ÁrukódSL#2110031451
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 890 Ft

A termék megvásárlásával

89 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

J.D. Barker: Zárt ajtók mögöttJ.D. Barker: Zárt ajtók mögött