A vegetárius főzés örömei - 200 FELSÉGES RECEPT AZ INDIAI VAISNAVA HAGYOMÁNYOK ALAPJÁN (A fűszerezés; A tejből készíthető alapanyagok; A használt mértékegységek; Főzelékfélék; Dahl (hüvelyesek); Rizsek; Kenyérfélék; Csemegé

magánkiadás  | 1982  | papír / puha kötés  |  159 oldal

Libri Antikvárium
E receptek a virágzó India szakácsművészetét reprezentlják. Indiában ősi idők óta hagyomány a hús nélküli étkezés. Csupán növéenyekből és tejtermékekből nagyon tápláló és ízletes ételeket készítenek, s ezek a magyar ízlés számára is igen kedvesek. mind a mai napig ilyen módon étkezik a világon 500 millió ember. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, milyen egy ebéd, amit ak övetkező finom fogásokból készítettek el: sak (étvágygerjesztő zöldfőzelék), dahl (fehérjedús, erőt adó leves feles borsóból), puri vagy csapati (India kenyere), sukta (ízes zöldségétel), szamósa (félholdak fűszeres töltelékkel), halava (önálló fogásként is fogyasztható édesség), laddu és haribol golyócskák (édes labdacsok) és végül nektár (gyümölcsös joghurt). Ez a könyv csupa olyan receptet tartalmaz, melyek hozzásegítenek a korszerű, egészséges táplálkozáshoz. Éppen ezért javaslom mindenkinek, hogy ízelje meg ezeket az ételeket; a szakma ínyenceinek, a nagyközönségnek, és azoknak is, akik szeretnek valami különlegessel találkozni az életben. Biztos vagyok benne, hogy csodálatos, új ízzel lesz gazdagabb az, aki a leírásokat pontosan követe, elkészítit ezeket. TARTALOM: Bevezetés 9 A fűszerezés 11 Alapmasszala 12 Garam masszala 1 12 Garam masszala 2 12 Édes masszala 13 A főzés alapanyagai 15 A tejből készíthető fontos alapanyagok 19 Ghi (tisztított vaj) 19 Házi túró és sajt (csana és panír) 20 Túró savanyú tejből 20 Krémsajt 21 Joghurt 21 Khoja (sűrített tej) 21 Kókusztej 21 A használt mértékegységek 22 Főzelékfélék 23 Joghurtos burgonya 25 Kurkumás burgonya 25 Sült burgonya 26 Burgonya és paprika 26 Tört burgonya és káposzta 27 Sült burgonya és karfiol joghurtban 28 Karfiol és burgonya 28 Nedves karfiol és burgonya 28 Nedves karfiol 30 Karfiol 1 30 Karfiol 2 31 Karfiol paradicsommártással 32 Káposzta 33 Zöldborsó 33 Borsó és mogyoró 34 Kínai cukorborsó 34 Kínai cukorborsó zöldborsóval 35 Babcsíra 36 Zöldbab és padlizsán 36 Spenót, padlizsán és csicseri borsó 37 Padlizsán és cukkini 38 Padlizsánfőzelék 38 Tört padlizsán (padlizsánbharata) 39 Padlizsán zöldbabbal 40 Padlizsán, paradicsom és csicseri borsó 40 Padlizsán és paradicsom 41 Paradicsomos bab 41 Paradicsomos tök 42 Paradicsomos kukorica 42 Paradicsomos főzelék 43 Cékla 44 Zöldpaprika 44 Cukkini és paprika 45 Hölgyujj és kókusz 45 Gopál leveses főzeléke (sukta) 46 Száraz curry 47 Ganapati kedvence 48 Nárájan kedvence 48 Dámodar kedvence 50 Könnyű főzelék (Mukunda) 51 Savanyú-édes főzelék 52 Mandulás főzelék 52 Almafőzelék 53 Sajtos paraj (panír palak) 54 Indiai paraj (sak) 54 Zöldfőzelék (bhadzsi) 55 Bengáli búzadarás főzelék (umpa) 56 Maharadzsaleves 57 Leveses főzelék 58 Jámunaleves 59 Dahl (hüvelyesek) 61 Csicseri borsó joghurttal 63 Csicseri borsó pikánsan 63 Csicseri borsó és mogyoró 64 Indiai borsóleves 1. (dahl) 64 Indiai borsóleves 2. (dahl) 65 Kitri 66 Kemény dahl 66 Dahlpalacsinta 67 Lencse 68 Rizsek 69 Citromos rizs 71 Fűszeres rizs 72 Földimogyorós rizs 72 Rizs borsóval és mogyoróval 73 Piláf (pulav) 74 Zöldbabos rizs 74 Spenótos rizs 75 Kukoricás rizs 75 Burgonyás rizs 76 Piros rizs 76 Zöld rizs 77 Szivárványrizs 78 Puffasztott rizs 78 Túrós, fűszeres rizsestál (birjani) 79 Kenyérfélék 81 Csapáti (India kenyere) 83 Góvinda csapáti 84 Puri (lángoska) 84 Édes puri 85 Csipetke (Sán) 85 Parata (laska) 86 Burgonyás parata 86 Karfiolos parata 87 Kenyérrudacskák 88 Csudinudli 88 Radzsasztháni édes szeletek (szophai pillasz) 89 Kókuszkenyér 89 Csemegék 91 Zöldséggel töltött sütemény (szamósza) 93 Pikáns töltött tészta (kacsori) 94 Bundás zöldségek (pakóra) 94 Gyümölcspakóra (bundás gyümölcs) 95 Sült sajt (panír) 96 Padlizsánpuki 96 Sült padlizsánkocka (padlizsánbirla) 97 Burgonyakeksz 97 Burgonyalabdák paradicsommártásban 98 Ízes túrólabdák mártásban (kofta 1) 99 Ízes labdák mártásban (kofta 2) 100 Felesborsó-bara jughurtban 101 Joghurtos leves (kadi) 102 Saláták 103 Salátakrém 105 Uborkaraita (joghurtos uborkasaláta) 105 Uborkasaláta 106 Uborka-spárga saláta 106 Zöldbabsaláta 106 Zöldségsaláta 107 Céklasaláta 108 Zöldséges savanyúság 108 Almasaláta 109 Gyümölcssaláta 109 Gyümölcssaláta házi túróval (csanával) 110 Csatni 111 Almacsatni 113 Szilvacsatni 113 Csatni almából és szilvából 114 Banáncsatni 114 Füge- és datolyacsatni 115 Rebarbarás-epres csatni 116 Paradicsomcsatni 116 Zöldparadicsom-csatni 117 Édességek 119 Halava 121 Gyümölcsös halava 121 Kesar halava 121 Répahalava 122 Sárgaborsó-halava 123 Burgonyahalava 123 Banánhalava (kela halava) 124 Mandulahalava 125 Kókuszhalava 125 Félholdak 126 Mennyei banánok 127 Citromos banán (banánszabal) 127 Karamellás sütőtök 128 Fánkocskák gyümölcsjoghurtban (malpuri) 128 Édes rizs 129 Valami más 130 Indiai puding (firni) 130 Puding 131 Tejszínes rizs (khir) 131 Tejfölös teljes búza 132 Grillázs (nakaldana) 132 Kókuszgrillázs (kókusznakaldana) 132 Perkelt dió 133 Édes kókuszgolyók 133 Mazsola és mogyoró 134 Édes golyók tésztagyöngyből és mazsolából (luglu) 134 Édes csicserilapocskák 135 Édes golyók (laddu) 135 Kókuszos édes golyók (Visnumurti) 136 Haribolgolyócskák 136 Burgonyalabdák 136 Édes burgonyalabdák szirupban 137 Brahmin spagetti 138 Sült derelye szirupban (dzsibe gadzsa) 138 Ropogós pereckék szirupban (dzsallebi) 139 Túrókocka-különlegesség (szandes) 140 Gyümölcsszandes 140 Sáfrányos szandes 140 Kardamomos túrógyolyó szirupban (raszaboli) 141 Túrógolyó szirupban (raszagula) 141 Bengáli raszagula (túrógolyók szirupban) 142 Édes labdacsok (gulebdzsamon) 142 Ropogós édes túrógolyó (Csandramurti) 143 Túrókrém 143 Sáfrányos joghurtkrém (srikant) 144 Sárgarépa és tej (gadzsa khir) 144 Gyümölcsös sűrített tej (kulfi) 145 Tej föle gyönyör 145 Khodzsacsónakocskák 146 Mandulás falat (pera) 146 Kókuszos puding (haszpia) 146 Karamell 147 Kókuszkaramell (börfi) 148 Kókuszbörfi 148 Gyors börfi 149 Italok 151 Tej 153 Masszalatej 153 Banánnektár 154 Joghurt édesen (dahi) 154 Joghurt sósan (laszi) 155 Nektár 155 Tejsavóital 155 Görögdinnyesörbet 155
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 990 Ft

A termék megvásárlásával

299 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó magánkiadás
Kiadás éve1982
Oldalak száma:159
Súly300 gr
ISBN2399981147544
ÁrukódSL#2110471770
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 990 Ft

A termék megvásárlásával

299 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Josef Kirschner: A párkapcsolat művészeteJosef Kirschner: A párkapcsolat művészete