Diétáskönyvek-Magas vérnyomás

medicina könyvkiadó zrt.  | 1988  | papír / puha kötés  |  131 oldal

Libri Antikvárium
A magasvérnyomás-betegség meglehetősen gyakori Magyarországon, mint ahogy ön is tapasztalhatta ismerősei, rokonai körében. A betegség jól kezelhető, az orvosi utasítások, tanácsok megfogadása és követése esetén a vérnyomás a normál tartományban, vagy csak enyhén emelkedett értéken tartható. A kezeletlen magas vérnyomás fokozott kockázatot jelent a szívinfarktusra, agyvérzésre, agyi érbetegségekre, a szívizomgyengeség kifejlődésére, ezért kezelését igen komolyan kell venni és mind az életmódra, mind a gyógyszerek szedésére vonatkozó javaslatokat meg kell tartani. Ez a kis könyvecske az étrendi javaslatokkal, változtatásokkal foglalkozik, amelyek befolyásolják a magas vérnyomást és hatásosabbá teszik a gyógyszeres kezelést. Az étrendi kezelést alkalmazzák mindenütt a világon első lépésként, és ha ennek megtartása valamilyen oknál fogva akadályokba ütközik, vagy az étrendi kezelés önmagában nem elég hatásos, akkor kiegészítik gyógyszerek előírásával is. Vannak persze esetek, amikor nincs idő az étrendi változtatás hatásának megvárására és rögtön együtt kezdi a kezelőorvos az étrendi tanácsok és a gyógyszeres javaslatok előírását. Lássuk hát az étrendi ajánlásokat. Vissza TARTALOM Alapvető tudnivalók 9 A betegség diétája 9 Mit szabad és mit nem ajánlott fogyasztania? 19 Gazdasági eszmefuttatás diétájának összeállításakor, avagy drága-e az Ön diétája? 29 Tudnivalók a diétás ételek elkészítéséhez 39 Az étrend megtervezése 39 A nyersanyagok tisztítása 40 Előkészítés 41 Az étel készítése 43 Befőzés 49 Mintaétrendek 52 Receptek 76 A receptek elkészítéséhez szükséges általános tudnivalók 76 Levesek 79 Levesbetétek 103 Előételek 107 Húsételek 113 Rakott, töltött ételek 142 Feltétek 156 Főzelékek 162 Mártások 177 Köretek 183 Saláták 194 Tészták 206 Táblázatok 225 A tápanyagtáblázat használata 225 Tápanyagtáblázat 225 Élelmianyagok ásványi alkotórészei 238 Élelmianyagok konyhasótartalma g-ban 250 Élelmianyagok tápanyag-összetétele 252 Néhány élelmianyag tisztítási vesztesége 255 A sótlanság leplezésére alkalmas fűszerek, ízesítők, élelmianyagok 256 A normál nyugalmi vérnyomás szélsőértékei életkor szerint 257 Irodalom 259 Ételmutató 26
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 790 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó medicina könyvkiadó zrt.
Kiadás éve1988
Oldalak száma:131
Súly200 gr
ISBN0599001192840
ÁrukódSL#2107401128
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 790 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbénDr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbén