Élelmiszer - Tápanyag --- Amit a táplálkozásunkról tudni kell

mezőgazdasági kiadó  | 1985  | cérnafűzött, keménytáblás  |  144 oldal

Libri Antikvárium
Saját képekkel - Ismertető: A könyv összefoglalóan tárgyalja az élelmiszerekben levő tápanyagokat, az élelmiszerek tápértékét, és elemzi a korszerű táplálkozás valamennyi problémáját - További ismertető: "Belelapozás". - - TARTALOM: Bevezetés 5 Miért táplálkozunk? 7 A szénhidrátok szervezetünk legfőbb energiaellátói 8 A cukrok átalakulása a szervezetben 12 Cukorbetegség, cukorpótlók 15 A cukor és a fogszuvasodás 20 A zsiradékok 23 Bizonytalan egyensúly a szükséges és a veszélyes között 23 Napraforgó- vagy repceolaj? 27 Hogyan süssünk olajban, zsírban? 29 MCT zsírsavak 31 Az élelmiszer-fehérjék hagyományos és új forrásai 33 Hogyan értékeljük fehérjeforrásainkat? 36 A fehérjék, a szénhidrátok és a zsiradékok helyes aránya a táplálkozásban 41 A vitaminok - szervezetünk biokatalizátorai 44 A felületi hám védője, az A-vitamin 46 A csontanyagcsere szabályozója, a D-vitamin 49 A sokoldalú E-vitamin 51 B-vitaminok 54 Idegi megterhelés - több B2-vitamin-fogyasztás 54 B2-vitamin - a fehérjeszintézis szabályozója 56 Niacin - ami a kukorciából hiányzik 58 B6-vitamin - az aminosav-átalakulás szabályozója 59 A pantoténsav - az anyagcsere "kulcsembere" 60 A biotinhiány előidézése nyers tojással 62 A folsav - a vérképző folyamatok egyik vitaminja 62 A B12-vitamin, amely a vegetáriánusoknál hiányzik 64 Az ásványi anyagokról általában 65 Az ásványi anyagokról általában 71 A kálium és az izomműködés 72 A nátrium és a sós ízt előidéző anyagok hatása 74 Ha nagyobb a kalciumszükséglet: több tejterméket! 79 A magnézium védi érrendszerünket? 80 Hogyan lehet vasat juttatni a szervezetbe? 83 A nyomelemek 84 A fluor: a fogvédő nyomelem 92 A rost: nem tápanyag, és mégis szükséges 94 A szójakészítmények felhasználása 100 Méz és virágpor 103 Az élelmiszerek tápértékének jellemzése 106 Milyen arányban fogyasszuk az élelmiszereket? 121 Függelék 123
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 490 Ft

A termék megvásárlásával

149 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:hibátlan, olvasatlan példány
Saját képpel (állapotfotó) Olvasatlan, csak a fotózás idejére kinyitott állapotú példány. Könyvismertető/ízelítő: "Belelapozás".
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Kiadás éve1985
Oldalak száma:144
Súly250 gr
ISBN2399967348293
ÁrukódSL#2111439823
Kötéscérnafűzött, keménytáblás

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 490 Ft

A termék megvásárlásával

149 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

KönyvtörvényKönyvtörvény