Élesztő- és szeszipari kézikönyv

mezőgazdasági kiadó  | 1979  | keménytábla, védőborító  |  423 oldal

Libri Antikvárium
Az erjedésipari szakmák tudományának és technikájának művelésében nagy nevű elődök kiváló munkáira visszatekintve úgy véljük, helyes, ha röviden áttekintjük a kezdetet. Anélkül, hogy a több ezer éves történet egyes állomásainál hosszabban időznénk, főként a fejlődés vonalát kívánjuk követni. Az emberiség nagyon régóta ismer alkoholtartalmú folyadékokat. Az összegyűjtött gyümölcs a primitív kővályúban, az első "edény"-ben a nyári melegben hamar poshadni kezdett, levet eresztett, erjedésnek indult. Ugyanez történhetett a szárazföldek emberlakta vidékein egymástól távol eső helyeken azzal a vízzel is, amelyet a vadméhek mézével ízesítettek. Bizonyára évezredek teltek el addig, amíg a tej megaltatásának mesterségét is megtanulták. A tejben is keletkezett alkoholos erjedés földrészenként különböző mikroorganizmusok hatására. Még később kerülhetett sor, már a tudatos földművelés korában arra, hogy hagyták kierjedni a mustot, mígnem a borkészítés lett a célja a szőlőművelésnek...
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 18 990 Ft

A termék megvásárlásával

1 899 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv - kopottas
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Kiadás éve1979
Oldalak száma:423
Súly899 gr
ISBN2310004514570
ÁrukódSL#2109909861
Kötéskeménytábla, védőborító

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 18 990 Ft

A termék megvásárlásával

1 899 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Guinness World Records 2025Guinness World Records 2025