Étkeztetés, felszolgálás, ételkalkulációk a falusi vendéglátásban

ism  | papír / puha kötés

Libri Antikvárium
Kiadó: Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar-Falusi Turizmus Országos Szövetsége-FVM Agrármarketing Centrum Kiadás helye: Budapest Kiadás éve: 2001 Kötés típusa: Tűzött kötés Oldalszám: 59 oldal Sorozatcím: Falusi turizmus-Agroturizmus Kötetszám: 5 Nyelv: Magyar Méret: 21 cm x 15 cm ISBN: 963-7159-15-0 Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Előszó A falusi települések, egyes kis régiók kedvező természeti adottságai, az ember által felépített infrastruktúra, a térségi, idegenforgalmi, illetve szabadidős szolgáltatások a népi kultúra, a falusi hangulat, a vidéki élet varázsa által vonzott külföldi és hazai turisták elszállásolása mellett, azok ellátásáról is gondoskodni kell. A falusi és tanyasi vendégfogadók szállásnyújtó tevékenységüket úgy tehetik komplexszé, bevételeiket úgy növelhetik, ha vendégeiknek valamilyen módon étkeztetési lehetőséget is nyújtanak. Ahhoz, hogy az étkeztetési szolgáltatást szakszerűen, higiénikusan és élményt jelentő módon biztosítani tudjuk, elsősorban a megfelelő tárgyi feltételeket kell megteremteni. A mai modern háztartási berendezésekkel felszerelt, megfelelő technológiai és ergonómiai elvek alapján berendezett konyhák mellett, a jól megépített nyári konyhák, a szabadban lévő kemencék és hordozható tűzhelyek, nyársak, bográcsok és rostélyok jól egészítik ki a sütéshez, főzéshez szükséges eszközöket. Vissza Tartalom Bevezető 5 Nemzetközi étkezési szokások, egyes nemzetek konyhái 6 A szomszédos és a legtöbb turistát küldő országok konyhái 6 A francia vendég és konyha 7 Az osztrák vendég és konyha 8 A cseh és szlovák vendég és konyha 9 Az orosz, ukrán vendég és konyha 10 A román vendég és konyha 11 A szerb, horvát, szlovén vendég és konyha 11 Az olasz vendég és konyha 12 A német vendég és konyha 13 Az angol vendég és konyha 14 Étkezési idők 15 Az étrend-tervezés szabályai 17 Étrendminták 18 Ételkalkuláció 23 Hogyan kalkuláljuk a reggelit? 25 Főétel-kalkulációk 28 Terítés, felszolgálás 35 A kiszolgálást végző személlyel szembeni főbb követelmények 35 Az asztalterítés 35 A terítés rendje 36 A felszolgálás 37 Az egyes ételek tálalása és felszolgálása 38 az italok és felszolgálásuk 42 A szabadban való sütés-főzés 48 A sütés-főzés fajtái és eszközei 48 Nyársonsütés 48 Rostsütő (rostély) és sütőlemez 50 Bogrács 51 Lábas-sütő, serpenyő 52 Diszkosz 53 Agyag 54 Fólia 55 A tűz 56 Épített - állandó tűzrakó helyek 56 Hordozható, szabadtéri tűzhelyek 58
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 990 Ft

A termék megvásárlásával

299 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó ism
Súly200 gr
ISBN2310005924491
ÁrukódSL#2111572728
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 990 Ft

A termék megvásárlásával

299 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Csatári Bence: KóborCsatári Bence: Kóbor