Főzőiskola

minerva  | 1982  | papír / puha kötés  |  256 oldal

Libri Antikvárium
SZERZŐ Pelle Józsefné SZERKESZTŐ Györki Mária GRAFIKUS Gábor Éva 'Pelle Józsefné: Főzőiskola' összes példány Kiadó: Minerva Kiadó Kiadás helye: Budapest Kiadás éve: 1982 Kötés típusa: Ragasztott papírkötés Oldalszám: 256 oldal Sorozatcím: Kötetszám: Nyelv: Magyar Méret: 20 cm x 14 cm ISBN: 963-223-249-6 Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. FÜLSZÖVEG A főzés nem boszorkányság, meg lehet, és meg is kell tanulni! Ha ismerjük a főzés-sütés alapjait, fortélyait, egyszerűbb és könnyebb lesz a munkánk, olcsó, változatos ételeket adhatunk a családunknak. Sok éves háziasszonyi tapasztalatait szedte csokorba a szerző, hogy segítségére legyen mindazoknak, akiknek nem volt alkalmuk megtanulni főzni, vagy szívesen tanulnak valami újat. Arról írt, amire a szakácskönyvek rendszerint röviden térnek csak ki, tehát a konyhai munka megszervezéséről, a főzés új módszereiről, az alapanyagokról, a főzés alapműveleteiről. Az ételleírásoknál pedig alaprecepteket közöl, amelyek csekély változtatással más-más alapanyagból is elkészíthetők. Ez a könyv jó barátja lesz kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt. TARTALOM A konyha 7 A konyha berendezése 7 Edények 10 Mosogatás 11 Konyhai veszélyek 13 A konyhai munka megszervezése 16 Takarékosság idővel, anyaggal, energiával 16 Mit tegyünk a maradékkal? 20 Hasznos tudnivalók 21 Új és újra használatos régi módszerek a sütés-főzésben 26 Főzőláda 26 Kuktafazék 27 Teflonedények 29 Alufólia 31 Roston sütés 33 Grillsütés 34 Nyárson sütés 34 Fondue 36 Római fazék (Römer Topf) 38 Sóban sütés 39 A főzés alapanyagai 40 Húsok 40 Marhahús 41 Sertéshús 43 Bárány 46 Szárnyasok 46 Nyúl 50 Hal 51 Zsírok 54 Tej és tejtermékek 58 Lisztfélék 62 Száraztészták 64 Rizs 65 Tojás 65 Édesítőszerek 69 Főzelékek és zöldségek 70 Gyümölcsök 85 Fűszerek, ízesítők 90 A főzés alapműveletei 100 Főzzünk okosan és jól 100 Előkészítés 102 Az ételkészítés alapműveletei 109 Főzés 109 Sütés 111 Párolás 111 Pirítás 115 Sűrítés 115 Ízesítés 117 Alapreceptek 121 Levesek 122 Fehér levesek 122 Sűrített levesek 128 Összetett levesek 132 Levesbetétek 133 Főzelékek 135 Köretek 143 Saláták 148 Mártások 155 Húsételek 160 Marhahúsok 160 Sertéshúsok 166 Szárnyasok 172 Nyúl 178 Hal 179 Egytálételek 181 Hideg ételek 186 Tészták 191 Főtt tészták 193 Palacsinta 196 Sült tészták 197 Sós sütemények 212 Sütés nélkül készíthető édességek 213 Édes mártások, krémek, parfé 218 Felfújt, puding, koch 220 Turmixitalok 223 Étrend-összeállítás 225 Vendéglátás 230 Néhány ötlet a vendéglátáshoz 231 Konzerv, mirelit 234 Tárgymutató 239
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 3 500 Ft

A termék megvásárlásával

350 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv - karcos borító
nagyon ritka !
Kiadó minerva
Kiadás éve1982
Oldalak száma:256
Súly200 gr
ISBN0599000774245
ÁrukódSL#2105714088
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 3 500 Ft

A termék megvásárlásával

350 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Annie Jacobsen: AtomháborúAnnie Jacobsen: Atomháború