A KönyvKereső szolgáltatás csak regisztrált ügyfeleink számára elérhető.
Hogy igénybe tudja venni, kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon oldalunkon.
ismeretlen
| 2023
| papír / puha kötés
|
180 oldal
Magyarországon egyedülálló 52 hetes menütervező könyv!
Nemcsak hiszem, de az elmúlt évek tapasztalata és gyakorlata sokszor bebizonyította, hogy az egészséges, kiegyensúlyozott életmód fenntartásásához az egyik (ha nem a) legnagyobb segítség a menütervezés - mind időben, pénzben, mentális és testi energiában is rengeteget tud nekünk spórolni és segíteni, ha hetente egyszer rászánunk egy 20 percet arra, hogy megtervezzük a következő hétre az étkezéseket, ezekhez összeírjuk a beszerzendő alapanyagokat, majd tudatosan vásárolva és előre készülve, főzve úgy minimalizáljuk a hét során a befektetett időt, energiát, hogy maximalizáljuk az ételeink tápértékét, és maximálisan támogatjuk az egészségünket, és az egészséges életmóddal kapcsolatos céljainkat.
Sőt, ma már azt is látom és tudom, hogy a "jó evő" gyerekek "neveléséhez" is elengedhetetlen a tudatos tervezés, hiszen ha nincs megtervezve a menü, akkor fáradtan, a hűtő előtt álldogálva a legritkább esetben kezd neki újdonságokkal kísérletezni az ember - márpedig a változatosság és az új ételek a kulcs a válogatósság ellen, ahogy az is, hogy ne menjünk bele a rendelésre főzésbe és a B, C opciók kínálásába! A könyv tetején nemcsak a dátumot tudod jelölni, de a heti célt is, így folyamatosan tudod emlékeztetni magad arra, hogy miért is szeretnél az adott héten is tudatosan és kiegyensúlyozottan táplálkozni (legyenek ezek egészségi célok vagy éppen egy közelgő esemény, fotózás, a gyerekeknek történő példamutatás miatt, életmódváltás, stb....).
A könyv bal oldalán tudod gyűjteni folyamatosan az ötleteket (recepteket, amelyek nap mint nap szembejönnek az Instagramon, hírleveleken, receptes oldalakon...).
Alatta pedig az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat (érdemes azokat is felírni, amelyek vannak otthon, és ezekből visszavezetve receptötleteket még felírni, amiket kipróbálnál, és fordítva: az összegyűjtött és beírt receptekhez szükséges beszerzendő alapanyagokat is össze tudod itt gyűjteni). A 3. kiadásban mind a visszajelzéseitek alapján, mind a saját gyakorlat alapján végül két részen lehet őket listázni: egyrészt felírhatjuk azokat az alapanyagokat, amelyek vannak otthon, másrészt pedig külön írhatjuk azokat, amelyeket még be kell szereznünk a következő hétre, azaz ami alapján aztán elkészülhet a beásárlólista.
Végül pedig a jegyzetek részben felírhatsz mindent, ami a következő héten fontos (a menütervezés és étkezések szempontjából), például családi ebédet, csajos borozós estét vagy pasis meccsnézést.
És a lényeg: a könyv jobb oldalán a szerintem leginkább működő és átlátható rendszerben tudod megtervezni az összes étkezést a reggelitől a kisétkezéseken át az ebédig és vacsoráig, a hét minden napján.