A KönyvKereső szolgáltatás csak regisztrált ügyfeleink számára elérhető.
Hogy igénybe tudja venni, kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon oldalunkon.
jaffa kiadó
| 2013
| puhatáblás, ragasztókötött
|
400 oldal
A Jaminet házaspár által kidolgozott, tudományos kutatásokon alapuló, ,,tökéletesített paleolit étrend" (Vogue magazin) az önsanyargatás nélküli, tartós fogyás és a tökéletes egészség kulcsa.
Miután a Paul és Shou-Csing Jaminet tudósházaspárnak orvosok segítségével nem sikerült felépülniük hosszan tartó, krónikus betegségükből, érdeklődésük az egészséges táplálkozás felé fordult. Öt éven át folytattak kutatásokat, és az eredmények gyökeresen megváltoztatták az életüket.
A Tökéletes egészség diétában a Jaminet házaspár közérthető, világos stílusban magyarázza el, hogyan nyerheti vissza bárki az egészségét és érhet el tartós testsúlycsökkenést táplálkozási szokásai optimalizálásával, méregtelenítő és immunerősítő étrenddel. Könyvökben bebizonyítják, hogy a toxikus, tápanyagban szegény étrendünk hogyan ássa alá az egészségünket, és hogy betegségeink gyakran maguktól is elmúlnak, ha betartunk bizonyos, az egészséges táplálkozással kapcsolatos szabályokat.
Jelen kiadásban számos ízletes étel receptje is szerepel. Segítségükkel könnyedén áttérhetünk egy igazán egészséges étrendre, elérhetjük ideális testsúlyunkat, és a tartósan egészségesek maradhatunk. A tudományos kutatásokon alapuló Tökéletes egészség diéta egyszer s mindenkorra gyökeresen megváltoztatatja életminőségünket. Próbálják ki, hogy egészségesek maradjanak és jól érezzük magukat a bőrünkben.
,,Ez több mint egy egyszerű diéta. Ez a tökéletes egészség programja. (...) Több száz táplálkozással és egészségmegőrzéssel foglalkozó könyvet olvastam, de a Tökéletes egészség diéta vezeti a toplistát." (Chris Kresser, az integratív gyógyszerészet szakértője)
,,Az egészséges táplálkozással kapcsolatos legjobb összefoglaló jellegű munka, amivel valaha találkoztam. Ha csak egy könyvet terveznek elolvasni a témakörben, ez legyen az."
(Seth Roberts, Ph.D., pszichológus, a Berkeley egyetem professzor emeritusa)
A szerzőkről
Paul Jaminet, PhD, a Harvard-Smithsonian asztrofizikai központjának kutatója volt. Paul krónikus betegségét legyőzve úgy döntött, kifejleszti az öregedéssel és a betegségekkel kapcsolatos elméletét.
Shou-Ching Jaminet, PhD, sejtbiológus és rákkutató a bostoni Beth Israel kórház és a Harvard orvosi iskola munkatársa.
TARTALOM
Előszó (Mark Sisson) 9
Elöljáróban 11
I. rész: Evolucionista útmutató az egészséges táplálkozáshoz
1. Miért éppen az evolucionista megközelítéssel kezdődik
ez a könyv? 21
2. A paleolit táplálkozás 25
3. A koplalás ,,kannibál" étrendje 36
4. Milyen összefüggés lehet az anyatej
és az emberi táplálkozás között? 42
5. Mit tanít nekünk az emlősök táplálkozása
az emberi táplálkozásról? 50
6. A ,,Remek íze van!" étrend 61
7. így kellene táplálkoznunk 73
II. rész: Mit kell ennünk ahhoz, hogy legyen energiánk?
8. A táplálkozás közgazdasági megközelítése 79
9. A fehérjék 87
10. A szénhidrátok 95
11. A veszélyes zsírok: a többszörösen telítetlen zsírsavak (PUFA) 118
12. A biztonságos zsírok: a telített zsírok (SaFA)
és az egyszeresen telítetlen zsírok (MUFA) 145
13. A közepes láncú zsírok és a terápiás hatású ketogén étrend 154
14. A rostok 169
15. Alkoholfogyasztás 177
16. A legjobb, energiát biztosító táplálékok 179
17. Tápanyagéhség: mi a fogyás kulcsa? 183
III. rész: Kerülendő ételek
18. Az élelmiszerekben található toxinok 199
19. A legtoxikusabb élelmiszerek: a gabonafélék 204
20. Majdnem gabonák: a hüvelyesek 217
21. Folyékony gonosz: a növényi olajok 221
22. Édes méreg: a fruktóz 226
23. Az ipari termelésnek köszönhetően az élelmiszerekbe kerülő mérgek 231
24. Négy lépés az alacsony toxintartalmú táplálkozáshoz 239
25. Egy hagyományos csendes-óceáni étrend 245
26. Az élelmiszertoxinokat nem szabad figyelmen kívül hagyni 249
IV. rész: Hogyan legyünk jól tápláltak?
27. Miért rosszul táplált manapság a legtöbb ember? 257
28. Multivitaminok: hasznosak vagy károsak? 267
29. Az A-, a D- és a K2-vitamin 271
30. Szelén és jód 285
31. Kálium és nátrium 296
32. Kalcium, kollagén és magnézium 299
33. Cink és réz 306
34. C-vitamin 312
35. Kolin és folsav 316
36. Egyéb vitaminok, ásványi anyagok és tápanyagok 322
37. Mikrotápanyag-beviteli ajánlások 331
V. rész: Az egészséges élet receptje
38. A betegségek fertőzéses eredete 337
39. Stratégiák az immunvédelem javítására 346
40. A böjtölés 352
41. A vérzsírok 362
42. A cirkadián (vagyis a napi huszonnégy órás) ritmus javítása 367
43. Az egészséges fogyás 382
44. Ötletek az étkezésekhez 389
Tökéletes Egészség - egy életre 395
Köszönetnyilvánítás 399