Békési Zoltán  |  Csarnai Erzsébet

Házi gyümölcspárlatfőzés

tánckönyv kft  | 2022  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  115 oldal

Az Európai Unió területén Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy ,,pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsből, szőlőtörkölyből, illetve aszú szőlőtörkölyből készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehető.
A pálinkához nem adható tömény vagy hígított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni."
Aki pálinkát szeretne főzni, annak a jogszabályok ismeretén kívül azzal is tisztában kell lennie, mely gyümölcsök a legalkalmasabbak erre a célra. A gyümölcspárlat jó minőségének egyik meghatározó eleme a szakszerű cefrekészítés.
Gyümölcspárlatot főzhetünk otthon is és főzethetjük bérszeszfőzdében is. A házi gyümölcspárlat főzés módszerét, eszközeit mutatja be könyvünk. Hogy milyen pohárból, milyen hőmérsékleten igyuk ezt a gyümölcspárlatot, hogyan adjuk meg a kellő tiszteletet a gyümölcs termesztőjének, az ital készítőjének, vagyis mindannak, ami egy kortynyi párlatban (pálinkában) ölt testet.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 705 Ft

A termék megvásárlásával

370 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

15 000 Ft felett ingyenes

Kiadó tánckönyv kft
Kiadás éve2022
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:115
BorítóKEMÉNYTÁBLA
Súly368 gr
IllusztrációFEKETE-FEHÉR KÉPEKKEL
ISBN9786158208604
Árukód2760860 / 1209253

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 705 Ft

A termék megvásárlásával

370 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

15 000 Ft felett ingyenes

Guinness World Records 2025Guinness World Records 2025