Farkas-Boross Zita  |  Rubin Eszter

Gyulladáscsökkentő étrend és életmód - (IBS, SIBO)

jaffa kiadó és kereskedelmi kft.  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | KARTONÁLT  |  320 oldal

Rubin Eszter író, gasztronómus és Farkas-Boross Zita funkcionális táplálkozási tanácsadó új életmódkönyve a változtatás lehetőségét kínálja nekünk. A kötet részletesen áttekinti a ,,néma betegség", azaz a krónikus gyulladás kialakulásának körülményeit, emésztőrendszerünk működését, valamint azokat a környezeti tényezőket is, amelyek befolyással lehetnek az egészségünkre. Mindez elvezet minket egy olyan étkezési irányzathoz, amely Magyarországon még kevéssé elterjedt, ám a külföldi gyakorlatban kifejezetten eredményesnek számít. Ez a gyulladáscsökkentő étrend, amelynek alapja a nehezen emészthető, a belekben könnyen fermentálódó szénhidrátok kiküszöbölése. A könyv újszerű megközelítése segít eligazodni a helyes alapanyagválasztásban, amely nagymértékben javíthatja az új népbetegségek: a SIBO-hoz, az IBS-hez és a refluxhoz kapcsolódó emésztési problémákat is.

Az elméleti összefoglalót 65 gondosan összeállított és ínycsiklandó recept követi, amelyeket a szerzők a különböző szénhidrátok - különösen a keményítők - bélrendszerre gyakorolt hatásainak figyelembevételével válogatták össze, emellett természetesen nem tartalmaznak gyulladáskeltő hatású alapanyagokat: glutént, tejet és tejterméket, tojásfehérjét, élesztőt, szóját, kukoricát, napraforgóolajat és hozzáadott cukrot, így a könyv az összetett táplálékallergiában/-intoleranciában érintetteknek is óriási segítséget nyújt.

,,Napjaink talán legfőbb - vagy mondhatnánk: legégetőbb - problémája a gyulladás: milliók küzdenek gyulladásos állapotokkal, tünetekkel, ám megoldás csak ritkán érkezik. A táplálkozás útvesztőiben ez a mű hiánypótló, a benne lévő receptek nagy segítséget nyújtanak a mindennapokban, a leírások pedig válaszokat adnak a miértekre."
Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász

RUBIN ESZTER író, gasztronómus az ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd művészeti iskolát végzett és enteriőrtervezőként dolgozott, később cukrászképesítést szerzett. A Jaffa Kiadónál 2019-ben jelent meg a nagy sikerű Árnyékkert című regénye, ezt követte 2020-ban a Hisztaminintolerancia szakácskönyv első és második kötete.

FARKAS-BOROSS ZITA holisztikus és funkcionális táplálkozási tanácsadó, közgazdász. Közel húsz éve foglalkozik természetgyógyászati módszerekkel, sikeres nemzetközi karrierjét hátrahagyva hivatásként választotta az integratív szemléletű életmódtanácsadást. Fő profilja a speciális egészségmegőrző protokollok, különös tekintettel az autoimmun és emésztőrendszeri betegségekre.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 999 Ft
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 4 749 Ft

A termék megvásárlásával

474 pontot szerezhet



Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Kiadó jaffa kiadó és kereskedelmi kft.
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:320
BorítóKARTONÁLT
Súly540 gr
IllusztrációSZÍNES KÉPEK
FotóztaRubin Eszter
ISBN9789634754695
Árukód2748347 / 1199926

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 999 Ft
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 4 749 Ft

A termék megvásárlásával

474 pontot szerezhet



Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Csatári Bence: KóborCsatári Bence: Kóbor