A 100 legjobb mártás

stb könyvek könyvkiadó kft.  | 2004  | papír / puha kötés  |  80 oldal

Libri Antikvárium
Bár a mártások színpompás gyűjteményét hagyományosan a francia konyha jellemzőjének tartják, a mártásokat mégsem a franciák találták fel. Miként az európai konyhaművészet számos eleme, a mártások készítésének gyakorlata is az itáliai konyhára vezethető vissza. Az itáliai reneszánsz konyha már előszeretettel alkalmazta a sok különféle mártást, azonban a gyökerek az ókori Itáliában, a római konyhaművészetben erednek. A közismerten ínyenc római polgárok gyakran ízesítették ételeiket mártással, lévén hogy a só akkoriban igen drága fűszer volt, és nem is mindenhol hozzáférhető, így az ételek emészthetőségét tengeri halak húsából erjesztés útján készített speciális mártással (garum) javították. Ez a garum igen sokféle változatban készült, és a legjobb készítményeket lepecsételt agyagkorsókban a birodalom minden pontjára exportálták. A római korból fennmaradt Apicius-féle szakácskönyvben számos, garummal készült étel receptjét találjuk. Még édes mártást is készítettek ebből a halszószból, méz felhasználásával.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 940 Ft

A termék megvásárlásával

94 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó stb könyvek könyvkiadó kft.
Kiadás éve2004
Oldalak száma:80
Súly100 gr
ISBN2399974093520
ÁrukódSL#2110269799
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 940 Ft

A termék megvásárlásával

94 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Gregory Maguire: Wicked - BoszorkányGregory Maguire: Wicked - Boszorkány