A borvíztől a hungarikumig

balassi kiadó  | 2021  | füles, kartonált  |  242 oldal

Libri Antikvárium
A könyv egy Magyarországon - sőt világszerte - jól ismert és közkedvelt gasztronómiai termék, a szódavíz és a tőle elválaszthatatlan fröccs történetét kíséri nyomon a 19. század első harmadától napjainkig. A szerző munkája többéves tudományos kutatás eredménye. A kötetben kitér a termékek társadalmi, kultúrtörténeti összefüggéseire, támpontokat ad a szódavíz jelentéseinek, régi és új szerepének megértéséhez. bemutatja a téma sokszínűségét, feltérképezi azt az utat, mely a két árucikk felértékelődéséhez, végül a hungarikum minősítés elnyeréséhez vezetett. A szikvizes tárgyi emlékek magyarországi társadalmi-kulturális eseményeken, világkiállításokon, nemzetközi köz- és magángyűjteményekben egyaránt megtalálhatók. Múzeumi tárggyá válásukat, bemutatásuk szakmai rejtelmeit is alaposan körüljárja a szerző, azt összevetve a nemzetközi gyakorlattal. A közel száz, többnyire színes képpel és dokumentummal illusztrált, irodalmi vonatkozásokban is gazdag, olvasmányos könyvet nemcsak a szakemberek forgathatják haszonnal, hanem a hungarikumok és a gasztronómiai javak történetére kíváncsi olvasók, és mindazok, akik a szódavizet és a fröccsöt kedvelik.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 790 Ft

A termék megvásárlásával

279 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó balassi kiadó
Kiadás éve2021
Oldalak száma:242
Súly505 gr
ISBN2399960270492
ÁrukódSL#2111872545
Kötésfüles, kartonált

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 790 Ft

A termék megvásárlásával

279 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Csatári Bence: KóborCsatári Bence: Kóbor