A mi szakácskönyvünk

minerva kiadó  | félvászon  |  495 oldal

Libri Antikvárium
Tartalom Bevezető 3 A sütés-főzés általános tudnivalói 9 A húsfélékről 11 A húsok osztályozása 12 A bárányhús részeinek osztályozása 14 A borjuhús részeinek osztályozása 13 A marhahús részek osztályozása 12 A sertéshús részeinek osztályozása 13 Az ürühús részeinek osztályozása 14 A vágóállatok belsőrészeinek osztályozása a felhasználásra 14 Belsőrészek előkészítése a főzéshez, sütéshez 20 A húsok darabolása és aprítása 16 Formaadás 20 A húsok főzéshez, sütéshez való előkészítése 16 A húsok lemosása 16 A húsok megtöltése 18 A húsok szeletelése 17 A húsok tűzdelése (spékelés) 18 A vadhúsok felhasználásáról 22 A pácolásról 23 A vadhúsok célszerű felhasználásának ismertetése 23 A szárnyasokról és vadszárnyasokról 24 A csirkefélék bontása 30 A liba részeire bontása 29 A pecsenyének való pulyka bontása 30 Sózás, fűszerezés 36 A sütnivaló pecsenyeliba bontása 27 A szárnyasok formázása 35 A szárnyasok kibontása 27 A szárnyasok levágása és tisztítása 25 A szárnyasok lemosása 31 A szárnyasok megtöltése 34 A szárnyasok főzéshez-sütéshez való előkészítése 32 A szárnyasok tűzdelése 34 A szárnyasok és vadszárnyasok célszerű felhasználásáról 31 A halakról 37 A halak bontása 38 A halak előkészítése a sütéshez, főzéshez 42 A halak kiszálkázása 40 A halak szeletelése és darabolása 41 A halak tisztítása 37 A halfejek, csontok és bőrök felhasználása 43 A kaviár készítése 43 A rákokról 44 A rákvaj készítése 45 A főzelék- és zöldségfélékről 46 A főzelék- és zöldségfélék aprítása, vágása 54 A főzelék- és zöldségfélék előkészítése főzéshez 57 A főzelék- és zöldségfélék felhasználásáról 56 A főzelék- és zöldségfélék kezelése és tárolása 57 A főzelék- és zöldésgfélék mosása, áztatása, leforrázása 53 A főzelék- és zöldségfélék tisztítása 49 A gumós növényekről és a répafélékről 58 A gumós növények és répafélék aprítása, vágasa 65 A gumós növények és répafélék előkészítése a főzéshez, sütéshez 71 A gumós növények és répafélék felhasználáshoz való osztályozása 69 A gumós növények és répafélék lemosása 65 A gumós növények és répafélék tiszítása 60 A gombákról 72 Hasznos tanácsok a gyümölcsök, a hüvelyesek, a tejtermékek és a fűszerek kezeléséhez 75 A sütés-főzés legfontosabb szabályai 80 Az aszpik készítése 127 A bundázásról 113 Derítés, tisztítás 116 Az ételek szűrése 117 Egyes ételek feljavítása 118 Az ételek áttöréséről (passzírozás) 117 Az ételek formázásáról (dresszírozás) 120 Az ételek lerakásáról, rétegezéséről 115 Az ételek megtöltéséről 116 Az ételek sűrítéséről 108 Fényezés 120 A főzésről 80 A galuskaszaggatásról 119 Az ízesítésről és a fűszerezésről 111 A lazításról 112 A lekötözésről 118 A lezsírozásról 120 A nyárson sütésről 103 Paprika szín készítése 129 A pácolásról 123 A pecsenyelé készítése 122 A pirításról 103 A roston sütésről 101 A sütésről 86 A tálalás és díszítés tudnivalói 130 A töltelékek készítése 125 Egyéb hasznos tudnivalók a sütés-főzésről 133 A főzelék, zöldség és gyümölcs ételek 133 A halakról 136 A vadakról 138 Tej- és tejtermékekből készült ételek 143 Főzzünk borral 146 A hidegkonyháról 153 A köretekről 148 A nyári ételekről 151 Ételleírások 159 Gyorsan készíthető ételek 161 Bélszínszeletek sárköziesen 167 Csallóközi vesevelő 167 Csirág (spárga) háziasan 165 Fokhagymás rostélyos 179 Gombás borjuszeletek 179 Gombás párizsi puffancs 164 Gombás sertésborda 182 Gombás tejfölös tojás 172 Gyors hideg csokoládékrém 178 Hajdúsági számadó juhász burgonya 161 Hegyaljai borjúbordák 168 Juhtúrós burgonya lángos 169 Keleti saláta 168 Lecsó párizsiasan 180 Lerakott makaróni 175 Makaróni (vagy spagetti) magyarosan 174 Milánói sertésborda 181 Mustáros sült virsli 177 Nyári lecsós tojás 163 Nyírségi zúzott burgonya 166 Óvári tálon sült tojás 178 Pirított gomba tojással 169 Pirított vese gombával 180 Rakott vajbab 171 Rántott gombafejek 177 Rizses virsli háziasszony módra 162 Sajtos kruton 144 Sajtos vagy sonkás tojáslepény 176 Sonkás kelvirág tejfölösen 163 Sonkás rizs 174 Sertésérmék jóasszony módra 182 Sült tojás konyhakertész módra 162 Szalonnás sült burgonya 173 Tejfölös gomba tükörtojással 171 Tejfölös vargánya tükörtojással 172 Tengeri halszeletek bakonyi módra 177 Tojáslepény debreceni módra 165 Tojásos kelkáposzta 170 Tojáslepény gombával 172 Tojáslepény parasztosan 176 Tojással töltött paradicsom 173 Túrópogácsák 169 Töltött alma 135 Török paradicsom (padlizsán) rántva 173 Ürüborda udvarhelyi módra 166 Vitaprikos gombasaláta 165 Vitaprikos virslis tojás 175 Zöldborsós tojás 170 Levesek és betétek 183 Levesek 185 Áttört püréleves száraz hüvelyesekből 197 Bableves 197 Borleves 203 Burgonyaleves 188 Burgonyapüréleves 188 Csontleves 186 Erőleves 185 Frankfurti leves 196 Fácánleves 187 Fejtett bableves 190 Gombaleves 198 Gombakrémleves 198 Gyümölcslevesek 203 Gulyásleves 200 Hamis gulyásleves 192 Halleves 201 Húsleves 185 Karalábéleves 193 Káposztaleves 199 Karfiolleves 194 Köménymagleves 189 Lebbencsleves 191 Lencseleves 191 Libaleves 187 Májpüréleves 191 Nyáklevesek 203 Palócleves 199 Paradicsomleves 195 Paradicsomleves 196 Rákleves 202 Rántott köménymagleves 189 Reszelttészta leves 188 Savanyútojásleves 200 Sárgaborsó püré leves 191 Sóskaleves 195 Spárgaleves 195 Szárnyas ragu leves 194 Újházy tyúkleves 186 Tarhonyaleves 188 Tárkonyos bableves 198 Tejleves 201 Tüdővagdalékleves 201 Zellerkrémleves 199 Zödborsóleves 193 Zöldbableves 197 Zöldségleves 189 Zöldségkrémleves 189 Zöldségleves oroszosan 190 Levesbetétek 204 Árpagyöngy 204 Bécsi zsemlegombóc 206 Csurgatott tészta 204 Csipetke 205 Daragaluska 208 Finom metélt vagy kocka 204 Húsgaluska vagy gombóc 209 Kelgombóc 207 Kockatészta 204 Májgombóc 207 Májgombóc darával 208 Palacsintametélt 209 Pászka (macesz) gombóc 210 Piskótamogyoró 209 Rántott borsó 205 Reszelt tészta 204 Rizs 205 Sajtos tallérok 210 Sajtos galuska 210 Tápióka 205 Tojáskocsonya 205 Tojáslepény 209 Vajgaluska 206 Velőgombóc 207 Zsemlemorzsa-gombóc 206 Köretek 211 Burgonyakrokett 211 Burgonyapüré 213 Buris 214 Galuska 215 Gombás rizs 213 Párolt káposzta 215 Párolt rizs 213 Petrezselymes vajas burgonya 212 Pirított hagymás burgonya 211 Rizskrokett 214 Szalmaburgonya 212 Tarhonya 214 Vajas és lengyeles főzelékek 215 Zsemlegombóc 216 Zsírban pirított burgonya 211 Zsírban sült burgonyakarikák (Roscheibni) 211 Zsírban sült, vastag metéltre vágott burgonya 212 Saláták 216 Babsaláta 219 Burgonyasaláta 217 Céklasaláta 218 Francia saláta 220 Fejes saláta 216 Gombasaláta 220 Gyümölcs saláta 135 Kaliforniai saláta 221 Káposzta saláta 217 Madársaláta 217 Majonézes burgonyasaláta 218 Majonézes zellersaláta 219 Majonézes zölbabsaláta 221 Paprikasaláta 217 Paradicsomsaláta 219 Spárgasaláta 220 Tejfölös uborkasaláta 219 Uborkasaláta 218 Főzelékek 222 Burgonyafőzelék 224 Karotta vagy sárgarépa vajjal 228 Kelbimbó vajjal 227 Kelkáposzta-főzelék 224 Kelvirágfőzelék 225 Paradicsomos burgonyafőzelék 224 Paradicsomos káposzta 225 Parajfőzelék 222 Salátafőzelék burgonyával 226 Savanyúkáposzta-főzelék 225 Sóskafőzelék 223 Szárazbab főzelék 223 Tejfölös zöldbab főzelék 226 Tökfőzelék 222 Zöldboró főzelék 226 Zöldborsó vajjal 227 Mártások 228 Meleg mártások 228 Alma mártás 234 Barna gombamártás 230 Barna mártás 228 Bechamel 235 Bordói mártás 230 Ecetes torma 231 Fehér (veloutée) mártás 229 Gombamártás 230 Hagymamártás 231 Hollandi (vaj) mártás 229 Hollandi mártás tejszínhabbal 232 Kapormártás 232 Madeira-mártás 232 Meggy mártás 232 Meleg metélőhagyma-mártás 231 Mornay-mártás 229 Narancsmártás 232 Paradicsom mártás I 232 Paradicsom mártás II 233 Sóskamártás 233 Tejfölös tormamártás 234 Uborkamártás 233 Hideg mártások 235 Cumberland-mártás 236 Hideg metélőhagyma-mártás 237 Majonéz 235 Remoulade-mártás 236 Tartármártás 235 Vinaigrette-mártás 237 Zöld-mártás 237 Előételek 238 Meleg előételek 238 Burgonyafánk 244 Chester fánk 248 Csirág vajas morzsával 249 Csőben sült kelvirág 239 Főzelékpuding 242 Gombás palacsinta kirántva 246 Juhtúrós palacsinta 246 Kelbimbó szalonnában 240 Kelkáposzta-puding (duzma) 241 Kelvirág tejfölös mártásban 238 Kolbászrétes 247 Palacsintametélt csőben sütve 245 Palacsinta paprikáscsirkével 246 Parajos burgonyakrokett 244 Parajpuding 241 Rakott kelvirág 239 Ravioli 249 Sajtos fánk 247 Sajtos paradicsompuding 243 Sajtos tekercs melegen 143 Töltött burgonya sütve 244 Töltött gomba 239 Töltött kelkáposzta 240 Töltött kelvirág 238 Töltött paradicsom melegen 242 Túrókrokettek 144 Walesi kenyér 248 Hideg ételek 250 Aszpikkészítés 250 Halmajonéz 252 Heringsaláta 252 Hús-saláta 251 Kaviáros kenyér 251 Padlizsán-vagdalék 253 Paradicsom halsalátával 253 Párizsi hagymával (parizer) 254 Sonkával rakott kenyér 251 Töltött uborka 252 Pástétomok 254 Hideg őzpástétom 139 Kacsa- vagy libahúsból készült pástétom 256 Kocsonyázott libamájhab (mousse) 254 Májpástétom 256 Meleg vadhúspástétom 257 Risolle strassburgiasan 258 Strassbourgi libamájpástétom 255 Vajaspástétom (boushé) 257 Tojás ételek 258 Amerikai tojás 262 Buggyantott tojás tejszínes gombával 259 A hideg töltött tojásokról 261 Kaszinó tojás 262 Paraj-omlett 260 Sajtos töltött tojás melegen 145 Töltött tojás 258 Töltött tojás (egyszerű) 259 Zöldséges omlett 260 Húspótlók, feltétek 263 Bundás zsemle 263 Főzelékszelet 264 Gomba-ropogós 264 Párizsi kosárka 263 Sajtos burgonyalepény 145 Tökszelet kirántva 263 Halételek 265 Balatoni fogas kardinális módon 273 Fogas- vagy süllőszelet roston 267 Fogas bakonyi módon 269 Gombás fogasszelet csőben sütve 137 Hideg fogas 274 Hideg kecsege 270 Pisztráng kékre forrázva 269 Ponty- vagy harcsapaprikás 271 Ponty-kocsonya 272 Rácponyt 272 A rák 275 Rák főzve 275 Rántott süllőfilé, harcsaszelet vagy kecsege 273 Süllőfilé rántva 268 Süllőszelet sörtésztában sütve 136 Szalonnával tüzdelt ponty tejölösen 271 Szegedi halászlé 272 Tejfölös vagy tejszínes gombás ponty 270 Tengeri halszelet tejszínes gombamártással 269 Töltött csuka 268 Húsételek 275 Szárnyasok 275 Becsinált csirke 276 Csikesült 277 Gesztenyével töltött pulyka olaszosan 286 Gombás csirke 277 Jérce croquette (ropogós) 284 Kacsa amerikai módra 286 Karácsonyi pulykasült 287 Libacomb sólettal 281 Libamáj rizottó 284 Libapörkölt 284 Paprikás csirke 277 Párolt libamell 281 Párolt libamáj 279 Pirított libamáj 278 Rántott csirke 275 Rizses csirke 275 Rizses libaaprólék 279 Töltött csirke vagy jérce 276 Töltött kacsa 285 Töltött libanyak 282 Tüzdelt gyöngytyúk-pecsenye 283 Vagdalt libamell 282 Zöldborsós csirke 278 Borjúhúsok 288 Bécsi szelet vagy borda 288 Borjúbecsinált 292 Borjúbordák libamájja töltve 294 Borjúcotelette (natur) 288 Borjúfej kirántva 297 Borjúkotlett Colbert módra 294 Borjúláb rántva 297 Borjúszeletek (natur) 288 Borjupaprikás 293 Borjúpörkölt 291 Császárszelet 290 Gombás borjúcsülök 296 Gombás borjúszelet 290 Paprikás polpetti 292 Paradicsomos borjúszelet 288 Párizsi szelet 289 Töltött borjúkotlett 293 Töltött borjúszegy 289 Töltött húsrudak kirántva 296 Tüzdelt borjúfrikandó 296 Vagdalthús libamájjal töltve 295 Vagdalt vajas borjúérmék 291 Vajas borjúszeletek 289 Zöldborsós borjúszeletek 291 Marhahúsok 298 Beefsteak 305 Bélszínfilé körítve 303 Bélszínszeletek libamájpürével 308 Bélszínszelet Stefánia-módra 307 Bélszín vadasan 307 Bográcsgulyás 309 Erdélyi zsiványpecsenye 312 Főtt marhahús 303 Füstölt marhanyelv 304 Gombás rostélyos 299 Hagymás rostélyos 298 Hízott ökörhús erdélyiesen 312 Madeirás marhafelsál 301 Marhahátszín egyben sütvee, angolosan 309 Marhahátszín vagy felsál szegediesen 310 Marhapörkölt 309 Marhatokány 311 Ököruszály krémmártással 304 Rablóhús (rablópecsenye) 313 Rostélyos góbé módra 301 Savanyú vetrece 304 Serpenyős rostélyos 298 Tarhonyás marhatokány 311 Torockói rostélyos 300 Töltött felsál egyben sütve 302 Töltött rostélyos 299 Tüzdelt vesepecsenye 306 Vagdalthús 310 Wellington bélszín 306 Zöldséges rostélyos 298 Sertéshúsok 313 Alföldi tüskéshús 327 Bőrös sertéskaraj 319 Csikós-tokány 326 Erdélyi fatányéros 322 Lecsós sertésborda 324 Malac-galantin 316 Malacpörkölt 318 Majorannás sertéstokány 318 Paprikás sertésbordaszelet 325 Párizsi borda 324 Párolt sonka burgundi módra 327 Rakott káposzta 321 Rizses sertéshús 314 Ropogós malaccomb 317 Sertésborda rántva 324 Serpenyős sertésborda 324 Sertéskocsonya 328 Sertésoldalas bajorosan 325 Sertéspaprikás 314 Sertéspörkölt 313 Sertéssült (karaj, vagy comb egyben sütve) 315 Szerb rizseshús 314 Székely sertésborda 319 Szűz-sült krémmárással 318 Tejfölös malacaprólék 317 Temesvári sertésborda 319 Tordai lacipecsenye 323 Tormás malac- vagy sertéshús 317 Töltött karalábé 320 Töltött káposzta 322 Töltött paprika 320 Vagdalt hús 315 Bárány-, birka-, ürühúsok 328 Angolos ürügerinc 331 Báránybordák Mornay-mártással 330 Bárányborda olaszosan 329 Báránycomb pékné módra 333 Báránypörkölt erdélyiesen 330 Birkagulyás 331 Borsos ürü- vagy báránytokány 331 Húsvéti báránycomb 329 Irish stew (irlandi ürügulyás) 332 Rántott bárány 328 Töltött bárány 329 Tárkonyos bárány 331 Ürükotlett angolosan 332 Vadhúsok 333 Fogoly- vagy fácánbecsinált 338 Fogoly lencsepürével 337 Nyúlgerinc angolosan 334 Nyúlgerinc vadasan 333 Nyúl paprikásan 335 Őzcomb vörösbor mártásban 141 Őzgerinc vörösbor mártásban 141 Őzgerinc angolosan, finom fűvel 335 Őzgerinc angolosan Lucullus módra 336 Sült fogoly 337 Szalonnával tüzdelt fácán 338 Szalonka sütve 338 Szarvascomb brassói módon 336 Töltött fácán 339 Tüzdelt nyúlfilé 140 Vadnyúl erész módra 334 Vaddisznó főzve 337 Vadkacsa tejfölösen 340 Vadkacsa sütve 350 Vadkacsa töltve 341 Belsőségek 342 Becsinált pacal 347 Borjúmáj-szeletek roston 342 Borjúmirigy gazdagon 346 Borjúmirigy rántva 346 Borjúnyelv rántva 345 Gombás borjúnyelv 345 Marhanyelv pácolása 344 Mirigyrózsa magyarosan 346 Májpuding 343 Paradicsomos borjúnyelv 345 Pirított bojúmáj 342 Pörkölt pacal 348 Rántott velő 344 Szalontüdő 347 Tüzdelt májszeletek 342 Velő párizsiasan 344 Velő tojással 343 Vese-velővel 344 Disznótor 348 Disznótoros leves 349 Disznósajt 350 Kassai sonka, disznótarja, karaj, nyelv valódi pácolási módja 351 Kolbász 350 Májas hurka 349 Véres hurka 350 Tészták 353 Gyúrt tészták 355 Barackos gombóc 365 Burgonya metélt 363 Cigány metélt 360 Darás metélt 359 Diós derelye 358 Diós metélt 356 Gratinírozott sajtos makaróni 364 A gyúrt tészta készítése 355 Kakaós metélt 357 Káposztás kocka 359 Lekváros derelye 358 Liptóitúrós galuska 360 Mákos metélt 357 Nádasdy-gombóc 366 Pozsonyi kocka 362 Rakott metélt 362 Sajtos metélt 357 Sonkás metélt 362 Stiriai metélt 363 Szalvéta gombóc 365 Szilvás gombóc 364 Szőlős metélt 361 Tejfölös kocka 361 Tojásos galuska 359 Túrós gombóc 366 Túrós metélt 357 Kelt tészták 367 Aranygaluska 367 Cseh fánk 370 Dorong fánk 369 Farsangi fánk 369 Gőzmetélt 368 Hajdúsági kacskaringó 370 Izes bukta 367 Párna csücske 370 Túrós bukta 367 Morzsák 371 Bundás alma (Boros módra) 372 Bundás alma (Székely módra) 372 Császármorzsa 371 Császárrétes 374 Daramorzsa 371 Kiflimorzsa 372 Máglyarakás 373 Máglyarakás (diplomata módra) 373 Zsírban sült omlós tészták 374 Császárfánk 376 Forgácsfánk 374 Labdarózsa 375 Rózsafánk 375 Vánkos csücsök 376 Felfújtak, pudingok 377 Alma felfújt 380 Barack felfújt 380 Besztercei felfújt 379 Citrom felfújt 377 Cseresznye felfújt 380 Csokoládé felfújt 378 Csokoládé puding 382 Csokoládés rizskrokett 387 Darafelfújt 377 Diópuding 377 Finommetélt puding bajoo módra 385 Habfelfújt 382 Hideg diplomata puding 386 Ízes omlette 382 Kabinet puding 385 Karamell felfújt 380 Kávé puding 384 Mandula puding 384 Meggy felfújt 380 Mogyoró puding 385 Narancs felfújt 378 Nápolyi gesztenyés puding 383 Őszibarack puding 386 Puncs puding 387 Rebarbara felfújt 380 Rizsfelfújt 377 Rumburgi szuflé 381 Szágó felfújt 381 Palacsinták 388 Almás palacsinta 389 Bajos palacsinta 391 Creppe-Susette 389 Csúsztatott palacsinta 390 Diós palacsinta 390 Ízes palacsinta 388 Káposztás palacsinta 390 Krémes palacsinta 388 Ordás palacsinta 391 Szuflé palacsinta 391 Túrós palacsinta 388 Rétestészták 391 Almás rétes 392 Burgonykrémes rétes 394 Cseresznyés rétes 394 Cseresznyés rétes 393 Darás rétes 395 Diós rétes 395 Diós szegedi béles (baklava) 396 Káposztás rétes 395 Mandulás rétes 393 Mákos rétes 394 Meggyes rétes 392 Rizskásás rétes 395 Tök-krémes rétes 395 Tökös-mákos rétes 391 Túrós rétes 394 Vargabéles 396 Leveles vajas tészták 397 Alma köntösben 399 Almás tiroli rétes 398 Búr kifli 398 Krémes béles 397 Túrós tiroli rétes 398 Túróspástétom 399 Tésztakülönlegességek 399 Almakrémpite 400 Gesztenyehab kifli 399 Hűtött omlós tészta 400 Mennyei felfújt 400 Félvajas benyújtott tészták 401 Alapmassza 401 Almáslepény 405 Barack lepény 405 Barack lepény 406 Bécsi táska 401 Cseresznés lepény 405 Darázsfészek 402 Diós szarvacskák 402 Kéményseprő kifli 403 Meggyes lepény 406 Olasz táska 402 Pozsonyi tekercs (bejgli) 403 Speciális lepénytészta 404 Szerelmes levél 402 Szilvás lepény 405 Túróslepény más módon 405 Égetett tészták 406 Francia meggyes lepény 408 Képviselőfánk 406 Ördögpirula 407 Szerencsefánk 407 Tolófánk 407 Turkesztáni kiflicskék 408 Linzer tészták 409 Apák kedvence 418 Berlini szelet 412 Burkolt fantáziacsók 414 Cukrász alaplinzer 410 Diós linzer 410 Diópuszedli 414 Erdélyi kürtőskalács 413 Formázható linzer sütemények 411 Fondan készítése 420 Gyúrt, fűszeres linzer 409 Gyümölcskenyér 420 Halászbárkák 417 Holdbébi 417 Kislányos nő szeszély 413 Lúdláb szelet 411 Mandulás kiflicskék 415 Margaretta szelet 415 Mézes puszedli 415 Mignon Savarin 416 Nizzai kalács (Savarin) 416 Női szeszély 412 Oreánsi szelet 419 Őszibarack szelet 418 Resztelt stangli 416 Római szelet 412 Stadion szelet 419 Svájci linzer 409 Szegedi kürtőskalács 411 Tea linzer 411 Tengerész linzer 410 Vaníliakifli 421 Zsófia szelet 420 Felvert tortamasszák 421 Csokoládé torta 424 Diótorta 425 Dobos torta 422 Gesztenye krémtorta 423 Homok torta 425 Puncs torta 421 Rigó Jancsi 424 Stefánia torta 423 Sacher torta 424 Kuglóf tészták 426 Bajor kuglóf 427 Egyszerű kuglóf 426 Fahéjas kuglóf 426 Különlegességek 427 Budavár szelet 433 Burgonyás pogácsa, egyszerű 437 Guba tészta mákkal 431 Gyümölcs kocka 431 Hajtogatott töpörtyűs pogácsa 435 Hangulat különlegesség 432 Hájas ízes tészták 430 Házilag készült kert fatörzs 434 Hideg narancsos rizskrém nápolyi módra 435 Juhtúrós pogácsa 436 Kakaós habszelet 429 Kossuth kifli 430 Likőrös Savarin 427 Lonmici csúcs 428 Meggyel rakott piskóta 434 Omlós töpörtyűs pogácsa 436 Omlós zsíros pogácsa 436 Opera szelet 428 Salzburgi galuska 432 Salzburgi lepény 430 Tártra szelet 429 Tükör-epres szelet 432 Hideg krémek 437 Csokoládés krém 437 Gesztenyepüré készítése 438 Hideg gyümölcs rizs 438 Hasznos tudnivalók az étrendek összeállításáról 439 Mikor minek van a szezonja 442 Egyszerű étrend-minták 445 Alkalmi társas étkezések étrendmintája 451 Étrend-minták különleges alkalmakra 452 A főzelék-, zöldség- és gyümölcsfélék eltevése 455 A befőzés általános tudnivalói 457 Főzelék- é zöldségfélék, salátafélék eltevése 461 Csalamádé 463 Ecetes paprika 464 Ecetes uborka 462 Káposztasavanyítás 467 Kovászos uborka 461 Lecsó eltevése 466 Paprikasaláta 463 Paradicsom eltevése 466 Sózott kapor 465 Tök ecetben 464 Tök sóban 464 Töltenivaló paprika 463 Vizes uborka 462 Uborkasaláta 461 Zöldbab ecetben 465 Zöldbab eltevése 465 Zöldbaba sóban 466 Befőttek, ízek, dzsemek eltevése 467 Birsalma befőtt 470 Birsalmasajt 471 Cseresznye befőtt 467 Cseresznye dzsem 473 Csipkebogyó íz 475 Dinnye cukorban 471 Eper befőtt 468 Eper dzsem 473 Kajszibarack befőtt 469 Kajszibarack dzsem 474 Körte befőtt 469 Meggy befőtt 468 Meggyíz 472 Málna dzsem 474 Málnaszörp készítése 474 Őszibarack befőtt 470 Rétes meggy vagy cseresznye 471 Ringló befőtt 469 Ribizke befőtt 469 Ribizke dzsem 474 Ribizkeíz 473 Rumos cseresznye, meggy vagy szilva 470 Sárgabarackíz 472 Szilvaíz 472 Szirupban eltett eper 468
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 900 Ft

A termék megvásárlásával

290 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:közepes állapotú antikvár könyv - kopottas
Saját képekkel.
Kiadó minerva kiadó
Oldalak száma:495
Súly300 gr
ISBN2399968964485
ÁrukódSL#2111006873
Kötésfélvászon

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 900 Ft

A termék megvásárlásával

290 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Annie Jacobsen: AtomháborúAnnie Jacobsen: Atomháború