A must és a bor egyszerű kezelése A szőlőfürt összetétele, és borászati jelentősége, Cefrekészítés és - kezelés, Asztali fehér borok készítése , MustkészítésA must tiszítása erjedés előtt, A must összetételének javít

mezőgazdasági kiadó  | 1985  | papír / puha kötés  |  166 oldal

Libri Antikvárium
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. TARTALOM Előszó a harmadik kiadáshoz 5 Mire hol a felelet 6 A szőlő 10 A szőlő érése 10 A szőlőfürt összetétele, és borászati jelentősége 11 A szüret 15 Szüreti előkészületek 15 Bortartályok használatba vétele és ápolása 19 A fahordók 24 Műanyag tartályok 25 Az üvegballonok 25 Egy kistermelő felszerelésigénye 27 A termés betakarítása 27 A szüret ideje 29 A szőlő leszedése, szállítása 29 Borkészítés 31 Cefrekészítés és - kezelés 31 Asztali fehér borok készítése 34 Mustkészítés 34 A must tiszítása erjedés előtt 36 A must összetételének javítása 39 Erjesztés 46 Az erjesztés különleges esetei 53 Minőségi borok készítése 59 Bukéborok készítése 59 Egyéb minőségi borok készítése 61 Különleges minőségű borok készítése 61 Tokaji borkülönlegességek készítése 63 Siller- és vörös bork készítése 65 Vörösbor-készítés héjon erjesztéssel 66 Vörösbor-készítés melegítéssel 71 Kombinált eljárás 72 Siller - és rozéborok készítése 73 A borok kezelése 74 Az újbor 74 Az alkohol 75 A savak 76 Az újborban végbemenő változások 78 Pinceműveletek 79 Töltögetés 80 Fejtés 86 Törésre hajlamos újborok kezelés és fejtése 104 A kénessavszint kialakítása 105 A borok korai tisztító kezelése 108 Derítés 117 Szűrés 124 Javító kezelések 124 Házasítás 128 Vadsavanyú újborok kezelése 133 A savtartalom növelése 133 Szín-és ízjavítás 136 A bor rendellenes elváltozásai 142 Borbetegségek 144 Borhibák 146 A bor palackba fejtése 147 A bor fogyasztásáról 147 Különleges must- és borkészítmények 150 Szőlőkészítés 150 Mustkészítés 150 A must tartósítása 151 Mustszörpkészítés 153 Sűrített must készítése 153 A must előkészítése 153 A must besűrítése 155 A sűrítmény cukorfokának megállapítása 155 A sűrítmény tárolása 157 Törkölybor (csiger) készítése 157 Seprőbor 158 Rácürmös készítése 159 Pálinkafőzési alapanyagok előállítása 159 Erjesztett szőlőtörköly 159 Borseprő 161 Ajánlott szakkönyvek 162
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 790 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Kiadás éve1985
Oldalak száma:166
Súly200 gr
ISBN2399980886284
ÁrukódSL#2110636336
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 790 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Stephanie Garber: Egy átok az igaz szerelemértStephanie Garber: Egy átok az igaz szerelemért