Az italok ajánlása és értékesítése

mszh nyomda és kiadó kft.  | 1983  | papír / puha kötés  |  183 oldal

Libri Antikvárium
Bevezető 7 Az italfelszolgálás eszközei 9 Poharak 9 Egyszerű poharak 9 Különleges poharak 10 Italkeverés és kiszolgálás eszközei 16 Söntés - kármentő - italpult 29 Éttermi italkocsik, hűtőládák és felszentelésük 32 A bárpult és felszerelése 35 Italok 49 Aperitifek 49 Hazai, külföldi aperitifek és felszolgálásuk 50 Sörök 51 Hazai sörfajták 52 Nevesebb külföldi sörök 53 Sörök kezelése és felszolgálása 54 Borok 55 Borfajták 55 Borminősítés és borjellemzők 57 Magyarországon termelt szőlőfajtákból készített borok általános jellemzői 61 Magyarország borvidékei és azok természetes borai 63 Hazai és külföldi likőrborok 82 Hazai és külföldi szénsavas borok 87 Borok és pezsgők felszolgálása 93 Égetett szeszesitalok 94 Égetett szeszesitalok leggyakrabban felhasznált nyersanyagai 94 Hazai és külföldi pálinkák és rumok 96 Hazai és külföldi borpárlatok 98 A whisky 102 Hazai és külföldi likőrök 103 Az égetett szeszesitalok felszolgálása 106 Kevert italok 107 Kevert ital készítésének néhány alapszabálya 109 Egyes kevert italok készítése és felszolgálása 110 Italok elnevezése a felszolgálás módja szerint 126 Alkoholmentes italok 126 A tej és tejitalok 127 A feketekávé 127 A kakaó 128 A tea 128 Alkoholmentes üdítőitalok 129 Az italajánlás általános szempontjai 131 Az egyes ételekhez ajánlható italok 131 Hideg előételekhez 131 Levesekhez 132 Meleg előételekhez 132 Halételekhez 133 Borjúhúshoz 133 Marhahúshoz 133 Sertéshúshoz 134 Bárányhúshoz 134 Ürühúshoz 134 Fehérhúsú házi szárnyashoz 134 Barnahúsú házi szárnyashoz 134 Vadhúshoz és vadszárnyashoz 134 Melegkonyhai tésztákhoz 134 Cukrászsüteményekhez 135 Gyümölcsökhöz 135 Sajtokhoz 135 Az alkalom szerinti ételkínálat általános szempontjai 135 Az étvágygerjesztő italok - aperitifek 136 Az étrendhez illő italok 138 Fogadásokon kínálható italok 141 Koktélpartikon kínálható italok 142 Délutáni programok italai 144 Éjszakai programok italai 145 Borkóstolók italsora 145 Szabadban rendezett étkezések italai 146 Szállodai mini-bár italkínálata 148 Ital- és árlapszerkesztés 149 Itallapszerkesztés szempontjai 149 Osztályon felüli - I. oszt. étterem itallapmintája 149 "Paracelsus" melegkonyhás söröző itallapmintája 155 "Vén Huszár" borozó itallapmintája 156 Eszpresszók, cukrászdák 157 "Nefelejts" cukrászda italkínálat mintája 157 "Véndiák" eszpresszó italkínálat mintája 158 Szállodai drinkbárok és éjszakai mulatók 159 Egy szállodai dringbár árlapmintája 160 Egy éjszakai mulató árlapmintája 162 Büfék, falatozók, italboltok 164 Egyes nemzetek italfogyasztási szokásai 165 Közép- és Kelet-Európa 165 Nyugat-Európa 166 Skandináv államok 167 Dél-Európa és a Balkán-félsziget 167 Közel-Kelet és Afrika 168 Távol-Kelet és Ázsia 168 Amerikai kontinens 169 Mellékletek 171 A Nemzetközi Mixer Szövetség 50 standard kevert italreceptje 171 Országos Mixerversenyek és bemutatók sikeres receptjei 176 Kubai kevert italbemutató sikeresebb receptjei
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 450 Ft

A termék megvásárlásával

145 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Saját kép
Kiadó mszh nyomda és kiadó kft.
Kiadás éve1983
Oldalak száma:183
Súly200 gr
ISBN2399986026318
ÁrukódSL#2109199699
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 450 Ft

A termék megvásárlásával

145 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal