Borok könyve

kossuth kiadó  | 1995  | vászon  |  199 oldal

Libri Antikvárium
KÉPGARANCIA: Alba Litera saját kép. Szerkesztő: Hajós Gyöngyi Kiadó: Kossuth Kiadó Kiadás éve: 1995 Oldalszám: 198 Kötés: Vászon, védőborítóban Nyelv: Magyar Állapot: jó ISBN: 9630940655 Méret: 20 cm x 28,5 cm Előszó 5 Szőlő és bor A bor világa, a világ borai / Dr. Rohály Gábor, Ember Sándor 11 A világ leghíresebb borai 11 A világfajták 15 A borárverések 19 Bormúzeumok 20 A borcímkékről 20 Magyarország borai / Dr. Török Sándor és Dr. Urbán András 27 A bortermelés története Magyarországon 27 Borvidékeink 31 Magyarország borai 42 A magyar borok helye a világban 43 A jövő magyar borai 45 A hegyközségek és pinceszövetkezetek szerepe a borok minőségének javításában 47 A jövő magyar borainak eredetvédelme 48 A bor a kémia tükrében / Dr. Hajós György 49 A must borrá erjed 49 A bor gazdag vegyülettár 50 A cukor a mustban és a borban 51 A borkő képződése 52 Sav és tannin a borban 52 A borkezelés legfontosabb művelete a kénezés 53 Másodlagos erjedések 54 A bor fénye és színe 55 A borkezelés és tartósítás kémiai módszerei 55 A boranalízis adatai 56 Szőlőtermesztés / Ember Sándor 57 A termőhelyi adottságok 57 Szőlőfajták 58 A szőlő betegségei 60 Művelési módok 61 Borkészítés / Ember Sándor 66 A szüret 66 A must 70 A fehér szőlők feldolgozása 71 A kék szőlők feldolgozása 71 Az erjesztés 73 A borok érlelése 75 A palackozás 78 A pezsgő / Dr. Törley Dezső 83 A pezsgő története 83 A pezsgő gyártása 87 A pezsgő minőségét befolyásoló tényezők 90 Híres külföldi pezsgők 90 A pezsgő tárolása és felszolgálása 91 Mikor igyunk pezsgőt? 92 A borkóstolás: tudomány és művészet / Dr. Rohály Gábor 94 A borkóstolás 94 A bor ízszerkezete 96 A borvizsgálat technikája 97 Fő ízirányok 98 A borok ízvilága 98 A borok élete / Ember Sándor, Dr. Hajós György és Dr. Rohály Gábor 101 Újbor-óbor 101 A borok fejlődése és öregedése 103 A borok élete hordóban és palackban 104 Évjáratkülönbségek, nagy évjáratok 108 A bor az asztalon / Dr. Rohály Gábor 110 A kulturált borfogyasztás 110 A sommelier 110 A pohár hatása a borra 111 Mikor nyissuk ki a palackot, és hogyan? 112 A borok fogyasztási hőmérséklete 113 Hogyan kínáljuk a bort? 113 A bor és az étel Borválasztás / Dr. Mészáros Gabriella 119 Borhoz az ételt vagy ételhez a bort? A választás néhány vezérelve 119 A megszokottól eltérő tanácsok 120 Házi vinotéka 121 Az étel és a bor harmóniája / Dr. Csizmadia László 123 Az egyes ételféleségekhez illő italok 125 Az alkalomhoz illő italkínálat szempontjai 128 Ételreceptek borral 130 Kalla Kálmán, a Gundel étterem mesterszakácsa receptjei 139 A "Hét Borbírák" receptjei 142 Sajt és bor / Dr. Mészáros Gabriella 145 A Bor és a művészetek Irodalmi válogatás / Dr. Németh Ferenc 153 Tájak, borok, irodalom 158 A bor a népdalokban 167 "Borversek" 168 Magyar bordalok / Keresztessy Péter 174 A szőlő és a bor az érmészetben / Dr. Mészáros István 182 A szőlő és a bor, mint bélyegmotívum / Dr. Csizmadia D. József 187 A szőlő, a bor és a színek világa / Dr. Rohály Gábor 192
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 650 Ft

A termék megvásárlásával

165 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Képgarancia, saját kép.
Kiadó kossuth kiadó
Kiadás éve1995
Oldalak száma:199
Súly1250 gr
ISBN2399985706303
ÁrukódSL#2111404487
Kötésvászon

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 650 Ft

A termék megvásárlásával

165 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Stephanie Garber: Egy átok az igaz szerelemértStephanie Garber: Egy átok az igaz szerelemért