Jógakonyha INDIAI, KÍNAI, JAPÁN TRADÍCIÓK, MAKROBIOTIKUS RECEPTEK

mezőgazdasági kiadó  | 1985  | kemény kötés  |  130 oldal

Libri Antikvárium
ELŐSZÓ "Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél." Weöres Sándor Egy ismeretlne étkezési kultúrával találkozni élvezetes és hasznos is. Olvastam egy cikket, amelyben az állt, hogy egy nyugati országban felmérték az európai országok turisztikai előnyeit, hátrányait, és ezeket valamely sajátos pontrendszer szerint értékelték. Hazánk igen kedvezőtlen pontszámot kapott, kosztunk "elnyerte" az egyhangú és az egészségtelen jelzőt is. Hiányolták a diétás, a kímélő és a vegetárius étkezési lehetőségeket. Ha társaságban szóba kerül, hogy vegetárius módon étkezem, nem fogyasztok húst, zsírt, tojást, sőt, hogy napi teendőim mellett rendszeresen átlagosan egy órát szentelek jógagyakorlásnak, majd minden esetben elhangzik a kérdés: - Hogy bírod? - és ugyanekkor a hitetlenkedés jelei tükröződnek az arcokon. Ez természetes emberi reakció. Minden olyan életvitel, amely távol áll tőlünk - szokatlannak tűnik, meglepetést, megdöbbenést, sőt hitetlenkedést is kivált. Mellesleg szólva soha nem tapasztaltam elnéző hitetlenkedést, ha arról folyt a szó, hogy valaki naponta elszív három doboz cigarettát, megeszik egy ültében egy fél ökröt, vagy megiszik esténként egymagában egy üveg pálinkát. A hatás az esetek többségében inkább elismerő, mintha azt fejezné ki, hogy ez igen, ez aztán ember a talpán! A közhangulat nálunk - ki tudja miért - általában a virtust helyezi a diszciéoína fölé. Pedig ebből általában inkább baj származik. Vissza TARTALOM Ajánlás 7 Bevezetés 9 Mit egyen a jógázó? 11 Gabonafélék 12 Zöldségfélék 15 Tejtermékek 15 Táplálkozási tanácsok 16 A helyes diéta 18 Menüjavaslatok 20 Étrendmódosítások 21 A sütés-főzésről 23 Hogyan ellenőrizhetjük, hogy helyesen táplálkozunk-e? 24 Évezredes indiai hagyományok 27 Írott szabályok 28 Bhagavad gita 28 Satkarmaszangrahah 29 Hathapradipika 29 Gheranda szamhitá 29 Az ajurvéda 30 Hagyományos jógaétkezés 31 Az ásramok főztje 32 Kínában és Japánban: só-zsin-dzsori, sokujo, Európában: makrobiotika 33 Szervezetünk kálium-nátrium háztartása 34 Arányok 39 Makrobiotikus nyersanyagok 40 Erdő-mező asztalt terít 41 Néhány főzésre különösen alkalmas növény 49 Mi vásárolható és hol? 49 Gyökérfélék 51 Hajtások, levelek, virágok 52 Egyéb nyersanyagok 53 Jógagyakorlatok emésztőrendszeri bántalmakban szenvedőknek 57 Mielőtt az edény a tűz fölé kerül 67 Gabona alapú ételek 72 Zöldségételek 88 Mártások, krémek 101 Levesek 103 Desszertek 107 Italok 111 Minilexikon Végszó (az orvos véleménye a jógaétrendről) 119 Irodalom 125 Receptkereső 129
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 990 Ft

A termék megvásárlásával

199 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
A borító enyhén sérült.
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Kiadás éve1985
Oldalak száma:130
Súly300 gr
ISBN2310009174045
ÁrukódSL#2111514978
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 990 Ft

A termék megvásárlásával

199 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Stephanie Garber: Egy átok az igaz szerelemértStephanie Garber: Egy átok az igaz szerelemért