Mexikói konyha lépésről lépésre

hvg kiadói rt.  | 2011  | kemény kötés  |  120 oldal

Libri Antikvárium
ELŐSZÓ A mexikói konyhaművészet gyökerei még a Kolumbusz előtti kultúrákból erednek. Máig megőrizte e régi korok étkezési szokásait, az ételek elkészítési módjait, és két legfontosabb alapanyagát: a kukoricát és a csilit. Az óvilágból - Spanyolországból, Franciaországból, Hollandiából és Közép-Európából - hozott konyhákkal összeolvadva egy egészen sajátos gasztronómia jött létre, amely mind erőteljes ízvilágával, mind eredeti kivitelezésével csodálatos meglepetéseket tartogat. Vissza TARTALOM BEVEZETÉS 6 A változatosság és ellentétek földje 8 A mexikói konyhaművészet gyökerei Étkezés az alkirályok korában Gasztronómiai régiók A kolostori konyha A mexikói cukrászat 10 Alapanyagok 12 Ősi gyökerek A spanyol korszak előtti idők étrendje Emberáldozat Állatvilág Élő történelem 14 A mesztic kultúra ünnepi ízei Hagyományos ünnepek Halottak napja Rovarok az étlapon Mit esznek a mexikóiak? 16 Jellegzetes eszközök Kézművesség a konyhában és az asztalon 18 Aranyat érő táplálék Életadó kukorica a mexikói konyhában Istenek ajándéka Mindennapi tortillánk Természetes energia Kukoricafajták 20 Mexikói tortillák Kukoricatortilla lépésről lépésre 22 A mexikói konyha napjainkban Az érzelmek konyhája Tex-Mex, a határvidék eledele Mexikóból a nagyvilágba Ősi szokás 24 Csilikülönlegességek 26 Tequila és társai A tequila ízig-vérig mexikói: az agávé A mexikói sör Frissítő gyümölcsök 28 Mexikói italok 30 A mennyei csokoládé Istenek eledele A kakaótól a csokoládéig Csokoládéfajták Csokoládéfőzés RECEPTEK 34 Guacamole 38 Kenyérleves Fokhagymaleves 44 Quesadilla Zöldséges burrito 50 Töltött csili 54 Részeges bab Fekete bab leves 60 Ceviche 64 Veracruzi halleves Ananászos lencseleves 70 Birria Apróhús 76 Töltött garnéla Mexikói garnéla paradicsomszósszal 82 Szilvás-zöldséges csirke Korianderes csirke 88 Veracruzi halfilé Huachinango mandulás mártásban 94 Gombás palacsinta Cukkinivirágos palacsinta 100 Mexikói tejberizs Mexikói vaníliapuding kara mellöntettel 106 Datolyakenyér Mandulás-narancsos sütemény 112 Chabela-torta Csokis-lekváros sütemény 118 A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 950 Ft

A termék megvásárlásával

95 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:hibátlan, olvasatlan példány
Kiadó hvg kiadói rt.
Kiadás éve2011
Oldalak száma:120
Súly400 gr
ISBN2399976294055
ÁrukódSL#2111317236
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 950 Ft

A termék megvásárlásával

95 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal