Németország ízei - Az Eszaki-tenger tejszínes ráklevesétől a mézédes bajor krémig, a Fekete-erd cseresznyés tortájától a drezdai stollenig, a Rajna menti borban főtt almáig és a hesseni zöld mártásig: gastronómiai kalandozások N

boook kiadó kft.  | 2010  | cérnafűzött kartonált védőborítóval  |  248 oldal

Libri Antikvárium
Színes fotókkal. Bereznay Tamás harmadik könyvét tartja most kezében az olvasó. A közismert szakács, akinek Mai magyar konyha és Süteményeskönyv c. kötetei óriási közönség- és szakmai sikert arattak, ezúttal a német konyhát veszi górcső alá. Tartományonkénti felosztásban, tizenhat fejezeten keresztül ismerteti meg az olvasót Németországgal és az adott régió kulináris jellegzetességeivel, majd receptekkel illusztrálja a látottakat. A Németország ízei sajátosságát ez a kettősség adja: egyszerre kultúrtörténeti érdekességekkel tűzdelt útikönyv és ínycsiklandó receptekkel teli szakácskönyv - de mindenképpen izgalmas, látványos és tartalmas kedvcsináló ahhoz, hogy közelebbről megismerkedjünk Németországgal és gasztronómiájával. TARTALOM: 016 Alsó-Szászország 022 Tőkehalfilé paradicsomos rókagombával 024 Hannoveri egytálétel 026 Ecetes pisztráng 028 Baden-Württemberg 034 Spátzle 036 Vajon pirított burgonyás nudli fahéjjal 038 Fekete-erdő torta 040 Bajorország 046 Bableves zsemlegombóccal 050 Regensburgi kolbász káposztával és édes mustárral 052 Komlóhajtás-saláta 054 Töltött borjúdagadó 056 Bajor krém 060 Berlin 068 Fehérkolbász curryszósszal 070 Kebab 072 Kapris húsgolyók pikáns szószban 074 Brandenburg 080 Kacsaleves fehér babbal 082 Vaddisznósűlt édes-savanyúan 084 Burgonyakrémleves pirított kenyérrel 086 Bréma 094 Tejszínes rákleves 096 Főtt marha céklával, heringgel és tükörtojással 098 Málnapuding 100 Észak-Rajna-Vesztfália 106 Zöldséges feketekagyló 108 Hagymás burgonyatócsni 110 Ökörfarokpörkölt 112 Bélszín tejszínes tormával 114 Hamburg 120 Lepényhal és aprórákok paradicsomzselében 122 Rakott hal 124 Erdeigyümölcsös krém 126 Hessen 134 Hagymás lepény 136 Töltött káposzta 138 Főtt marha zöldmártással 140 Mecklenburg-Elő-Pomeránia 146 Heringes szendvics 148 Halpogácsa snidlinges burgonyasalátával 150 Szegfűszeges sertéssült kenyérmorzsában 152 Rajna-vidék-Pfalz 158 Spárgasaláta füstölt marhanyelvvel 160 Cékla citromosán, grillezett hátszínnel 162 Mazsolával és mogyoróval töltött, rizlingben főtt alma 164 Saar-vidék 172 Lyoni virslisaláta sonkával 174 Hagymás-paprikás sertéstarja 176 Rebarbarakompót 178 Schleswig-Holstein 184 Paradicsomos-zöldséges kagylóleves 186 Kapros kagylóragu tésztában 188 Báránygerinc zöldfuszerekkel és tejszínes zöldbabbal 192 Szász-Anhalt 198 Spárgakrém leves főtt tojással 200 Körtével sült köményes burgonya császárhússal 202 Főtt csülök savanyú káposztával 204 Szászország 210 Sörben párolt sertéslapocka 212 Lipcsei rákos-kucsmagombás egytálétel 214 Drezdai Stollen 216 Türingia 222 Lencseleves 224 Türingiai virslisaláta 226 Türingiai gombóc 228 Lufthansa-oldalak 234 Fehérspárga sonkával és hollandi mártással 236 Sült liba káposztával 238 Deutsche Bahn-oldalak 240 Brót pékség-oldalak 242 Küppersbusch-oldalak 246 Fotók jegyzéke 248 Tárgymutató
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 990 Ft

A termék megvásárlásával

499 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó boook kiadó kft.
Kiadás éve2010
Oldalak száma:248
Súly899 gr
ISBN2399981047752
ÁrukódSL#2111266874
Kötéscérnafűzött kartonált védőborítóval

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 990 Ft

A termék megvásárlásával

499 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal