Táplálkozás és az egészséged

soros alapítvány  | 1992  | kartonált, spriálfűzött  |  92 oldal

Libri Antikvárium
Kiadó: Soros Foundations Kiadás helye: New York Kiadás éve: 1992 Kötés típusa: Spirál Oldalszám: 92 oldal Sorozatcím: Kötetszám: Nyelv: Magyar Méret: 28 cm x 20 cm ISBN: Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. FÜLSZÖVEG Egészségesen táplálkoznak diákjaink? Nem könnyű erre válaszolni, hiszen annyi változó játszhat fontos szerepet ebben a kérdésben. Az bizonyos, hogy ennünk élettani okokból muszáj. De az evést erőteljesen befolyásolják érzelmeink is. Rengeteg okból ehetünk. Eszünk, hogy kielégítsük az étvágyunkat, hogy jól érezzük magunkat; eszünk, hogy vidámak és boldogak legyünk. Sokszor elkeseredésünkben is eszünk, vagy ha nem sikerült valami. Vallási okokból is ehetünk (például: a katolikusok egy része halat eszik pénteken). Mindannyiunknak vannak jellemző étkezési szokásaink, melyeket még gyermekkorunkban alakítottunk ki. Az évek során ezek a szokások megváltozhattak valamennyire, de valószínű, hogy - ha jól megnézzük - megtaláljuk magunkban a régi mintákat is. A tanulóknak meg kell ismerkedniük a táplálkozással kapcsolatos alapvető tudnivalókkal, de fontos, hogy megértsék az evési szokásaikat befolyásoló faktorokat is. E tananyag a tények felsorolása mellett a döntési folyamatok megismeréséhez is segítséget kíván nyújtani. Sokszor a diákok nem ismerik fel, hogy minden étellel kapcsolatos tettünk egy döntési folyamat eredménye. A táplálkozással kapcsolatos megbetegedések száma folyamatosan nő. Ha a diákok megértik az ételek és az egészség között lévő összefüggést, olyan döntéseket hozhatnak, melyekkel kedvezően befolyásolhatják egészségüket. Azt is meg kell tanulniuk, hogy részben saját maguk felelősek az egészségükért Ez az anyag elegendő ismeretet nyújt ahhoz, hogy a tanulók magukra vállalhassák a helyes táplálkozás felelősségét Az önálló döntésre és függetlenségre nevelő tevékenységekkel együtt azt is megtanulhatják, hogy étkezéssel kapcsolatos döntéseikben az egészség kapjon főszerepet. Vissza TARTALOM A TÁPLÁLKOZÁS FONTOSSÁGA ..........................................................................7 Bevezetés ..........................................................................7 Útmutató az anyag tanításához ............................................................7 Háttérinformáció tanároknak ..............................................................8 Hogyan dolgozzunk együtt a szülőkkel? .............................................9 Hogyan dolgozzunk együtt a lakóközösséggel? ............................................10 TÁPLÁLKOZÁSSAL KAPCSOLATOS BETEGSÉGEK ................................................11 EGÉSZSÉGES ÉTKEZÉSI SZOKÁSOK ......................................................................15 Mit gondolsz? .........................................17 Táplálkozási kérdőív ........................................................................19 AZ ELÉRHETŐ ÉLELMISZEREK ..............................................................................23 Miért azt esszük, amit eszünk? ..............................................................25 Milyen érzéseid vannak az ételekkel kapcsolatban? ........................................27 Szerepjáték ....................................................29 EGYÉL SOKFÉLE ÉTELT .............................................................31 Ételeim ......................................................................................37 VIGYÁZZ A TESTSÚLYODRA..................................................................................41 VENDÉGSZERETET: MIKOR SZOLGÁLJUNK FEL ÉTELT A VENDÉGEKNEK? ________49 ZSIRADÉKBAN, TELÍTETT ZSÍRSAVAKBAN ÉS KOLESZTERINBEN 51 SZEGÉNY ÉTRENDET VÁLASSZ! ................................. Zsírcsökkentési terv ........................................................................55 Csökkentsük zsírfogyasztásunkat.........................................59 Teszt a rejtett zsírok kimutatására ..........................................................61 OLYAN ÉTRENDET VÁLASSZ, AMIBEN NAGYON SOK ZÖLDSÉG, 63 GYÜMÖLCS ÉS GABONATERMÉK VAN ...........................63 Információ tanároknak - zöldségek ......................................................67 CUKROT CSAK MÉRTÉKKEL! ................................................................................71 ,,Rejtett cukrok" az ételekben ..............................................................77 SÓT ÉS NÁTRIUMOT CSAK MÉRTÉKKEL! ............................................................79 AZ ÉTRENDED TE VAGY ..............................85 Írd le napi étrendedet, és értékeld..........................................................89 Hogy elkerüld a túl sok sót, cukrot, zsírt ..................................................91
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 790 Ft

A termék megvásárlásával

279 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó soros alapítvány
Kiadás éve1992
Oldalak száma:92
Súly200 gr
ISBN2399991766452
ÁrukódSL#2108379754
Kötéskartonált, spriálfűzött

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 790 Ft

A termék megvásárlásával

279 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Josef Kirschner: A párkapcsolat művészeteJosef Kirschner: A párkapcsolat művészete