Tele a kamra (Gazdasszonyképző - Barsi Nóra rajzaival)

agricola  | 1992  | puhatáblás, ragasztókötött  |  238 oldal

Libri Antikvárium
Saját képekkel - Ismertető: Dunsztolás, befőzés, savanyítás, fagyasztás, vermelés. A felsorolt műveletek közül legalább az egyiket csaknem minden családban csinálja valaki, és valószínű egyre többen látnak hozzá ezekhez a munkákhoz, hiszen a drágulás valamint a sajátos ízek iránti igény ezt indokolja. A szerző a hagyományos és az új módszereket gyűjtötte össze a tavaszi-nyári vitaminok téli mentésére. Leírja a gyümölcsök és zöldségek egyszerű tárolási módszereit, e termékek gyorsfagyasztását, különböző konzervféleségek és szörpök készítését. Az általa kínált választékból kiderül: van még új a nap alatt!- További ismertető: "Belelapozás". - - - - Tartalomjegyzék: VIRÁGKORÁT ÉLI A HÁZI TARTÓSÍTÁS A GYÜMÖLCS- ÉS ZÖLDSÉGFÉLÉK ROMLÁSÁNAK OKAI Fizikai változások Kémiai változások Mikrobiológiai változások HÁZI KONZERVÁLÁS Fizikai tartósítás Kémiai tartósítás Biológiai tartósítás EDÉNYEK, ESZKÖZÖK, GÉPEK Mosó, besűrítőerdények Előfőzőedények Csírátlanítóedények A tisztítás, hámozás eszközei Az aprítás, gépesítés eszközei A csomagolás eszközei Befőzéshez használt egyéb eszközök A KONZERVÁLÁS SEGÉDANYAGAI Konzerválószerek Gyakrabban használt fűszerek ELŐKÉSZÍTŐ MUNKÁK A FELDOLGOZÁSHOZ Válogatás Mosás Tisztítás, hámozás Darabolás Előfőzés Üvegek előkészítése Zárás Csírátlanítás - sterilezés Tárolás, raktározás I. GYÜMÖLCSÖK TÉLIRE BEFŐTTEK Almabefőtt Különleges almabefőtt Alma fehérborban Áfonyabefőtt Berkenyebefőtt Birsbefőtt Birs pirosan Birs sűrű cukorszörpben Cseresznyebefőtt gyors eljárással Cseresznye sűrű cukorszirupban Cseresznyebefőtt vörösborral Cseresznyehús lepényhez vagy réteshez Cseresznyebefőtt naranccsal Csipkebogyóbefőtt Dinnyebefőtt Dinnyebefőtt másképpen Dinnyegömbök mézzel Görögdinnyehéj sűrű cukorszörpben Gesztenyebefőtt Gesztenye cukoroldatban Kajszibefőtt Kajszibefőtt másképpen Kajszi rumosan Kajszi whiskyvel Kajszibefőtt barackmaggal Körtebefőtt Körtebefőtt másképpen Körte sűrű cukorszörpben Körtebefőtt vaníliával Körtebefőtt dióval Körte fehérborban Fűszeres, édes, savanykás körtebefőtt Köszmétebefőtt Málnabefőtt Málnabefőtt húzatással Meggybefőtt Meggybefőtt másképpen Meggybefőtt sűrű cukorszörpben Rumos meggy Meggyhús tésztában, rétesnek Meggy - nagymama receptje szerint Narancs- és grape-fruit-befőtt Narancs, grape-fruit borpárlattal Narancs-, grape-fruit-, citromszeletek cukorszörpben Őszibarackbefőtt Őszibarackbefőtt másképpen Őszibarack sűrű cukorszörpben Őszibarackbefőtt egyszerűen Őszibarack mandulával Őszibarack whiskyvel Rebarbarabefőtt Ribiszkebefőtt Ringlóbefőtt Ringlóbefőtt fehérborral Szamócabefőtt Szamócabefőtt sűrű cukorszörpben Szederbefőtt Szilbabefőtt Szilvabefőtt másképpen Rumos-ecetes szilva Felezett, magozott rumos szilva Fűszeres, vörösboros szilva Szőlőbefőtt Szőlő konyakkal Szőlő sherryvel Szőlő vörösborban - nagymama receptje szerint Tökbefőtt Zölddióbefőtt Zöld dió másképpen Zöld dió sűrű cukorszörpben Zöldmandulabefőtt Zöld mandula sűrű cukorszirupban Cukrozott gyümölcsök GYÜMÖLCSHÚS-KÉSZÍTMÉNYEK Darabos ízek (dzsemek) Bodzadzsem Cseresznyedzsem Dinnyedzsem Dinnyedzsem másképpen Dinnyedzsem naranccsal Kajszidzsem Kajszidzsem másképpen Kajszidzsem mandulával Málnadzsem Málnadzsem másképpen Málnadzsem rövidebb főzéssel Málna-ribiszke dzsem Meggydzsem Meggydzsem másképpen Meggydzsem ribiszkével Meggydzsem vodkával Narancsdzsem Angol narancsdzsem Őszibarackdzsem Őszibarackdzsem másképpen Őszibarackdzsem gyorsan Rebarbaradzsem Rebarbaradzsem másképpen Ribiszkedzsem Ribiszkedzsem - nagymama receptje szerint Ringlódzsem Szamócadzsem Szamócadzsem másképpen Szamócadzsem német recept szerint Szamóca - rebarbara dzsem Szederdzsem Szilvadzsem Tökdzsem Zöldparadicsomdzsem Gyümölcsízek (lekvárok) Almaíz (almapürének) Alma-kajszi íz Alma-narancs lekvár Csipkebogyóíz (hecsedli) Csipkebogyóíz kevés cukorral Csipkebogyóíz más gyümölcsökkel keverve Kajsziíz Kajsziíz másképpen Kajsziíz kevés cukorral Málnaíz Málnaíz kevés cukorral Málna-ribiszke íz Málna - meggy íz Meggyíz Meggyíz kevés cukorral Meggyíz ribiszkével Őszibarackíz Őszibarackíz másképpen Ribiszkeíz Ribiszkeíz málnával Ribiszkeíz meggyel Ribiszkeíz kevés cukorral Szamócaíz Szamócaíz kevés cukorral Szilvaíz (szilvalekvár) Szilvaíz másképpen Szilvaíz cukorral, hámozott szilvából Vegyes gyümölcsízek Birssajt Hidegen készített gyümölcsízek Kajsziíz Málnaíz Őszibarackíz Ribiszkeíz Szamócaíz GYÜMÖLCSSAVANYÚSÁGOK Almasavanyúság Körte borecetben Szőlősavanyúság GYÜMÖLCSLEVEK HÁZI KÉSZÍTÉSE Tükrös (derített - szűrt) levek Almalé Szőlőlé Meggylé Ribiszkelé Rebarbaralé Szamócalé Málnalé Vadon termő gyümölcsökből készült levek Rostos gyümölcslevek (nektárok) Üdítőital virágból Üdítőital zöldségfélékből Paradicsom-ivólé Gyümölcsszörpök Csipkebogyószörp Málnaszörp Meggyszörp Szamóca-, ribiszke-, szederszörp Szörp főzés nélkül Málna, ribiszkeszörp hidegen GYÜMÖLCSKOCSONYÁK Birskocsonya Almakocsonya Citrom-, grape-fruit- és narancskocsonya Kajszikocsonya Köszmétekocsonya Ribiszkekocsonya GYÜMÖLCSÖK ASZALÁSA II. ZÖLDSÉGFÉLÉK TÉLIRE HŐKEZELÉSSEL TARTÓSÍTOTTAK Gomba Karfiol Kukorica Paradicsom egészben Spárga Zöldbab Zöldborsó BESŰRÍTÉSSEL TARTÓSÍTOTTAK Paradicsomlé és -püré Angol ketchup Magyar fűszerezésű ketchup Ketchup paprikával Lecsó áttört paradicsomlével Lecsó darabos paradicsommal Zsíros lecsó Natúr sóskapüré Sóska zsiradékkal Parajpüré SÓZÁSSAL TARTÓSÍTOTTAK Paprikapüré Vegyes gyökérzöldségek Zöld levélfűszerek sóval TARTÓSÍTÁS SAVANYÍTÁSSAL Tejsavas erjesztéssel tartósítottak Kovászos uborka Téli sós-vizes uborka Káposztasavanyítás Savanyított káposzta-konzerv Ecettel tartósítottak Csemegeuborka Ecetes uborka Ecetes cornichon uborka (francia recept) Ecetes mustáros uborka Uborkasaláta Édes-savanykás uborka Édesen sós-ecetes uborka Fűszeres uborkaszeletek Zölddinnye-savanyúság Ecetes paprika Paprikasaláta Tölteni való paprika ecetesen Tölteni való paprika paradicsommártásban Ecetes cékla Ecetes gomba Ecetes göngyhagyma Gyöngyhagyma kaporral Gyöngyhagyma vörösborral Patisszon (csillagtök) Zöldparadicsom Zöldparadicsom édes-savanykásan Édes-ecetes uborka paprikával Édes-savanykás tök Tök normandiai módon Zöldbabsaláta télire Piros káposztával töltött paprika Vegyes savanyúság Csalamádé Cukkini római módra Különféle savanyúságok - télen elkészíthető salátákhoz SZÁRÍTOTT ZÖLDSÉGEK Gomba Petrezselyemgyökér Sárgarépa Zeller Zöldborsó, -bab, karfiol Levélfűszerek III. ITALOK AZ ÉV MINDEN NAPJÁRA GYÜMÖLCSBOROK KÉSZÍTÉSE Almabor Csipkebogyóbor Meggybor Ribiszkebor BORBETEGSÉGEK LIKŐRÖK HÁZILAG Cherry-Brandy likőr Citromlikőr Diólikőr Narancslikőr Narancslikőr másképpen Meggylikőr Köménylikőr Tejlikőr ITALOK KEVÉS ALKOHOLLAL Bólé ,,fehér" gyümölcsökből Bólé piros gyümölcsből Alma-citrom bólé Szamóca-vagy málnabólé Meggybólé Hölgybűvölő Vörös sangria Forró sangria Kellemes esti ital Keserű cola Vermut-cherry Almapuncs Ananászpuncs Cseresznyepuncs Szilveszteri puncs Alkonypír
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv - név/ajándékozási beírással
Saját képpel (állapotfotó) Keveset forgatott, jó állapotú példány. Ismertető/ízelítő: "Belelapozás". Családi ajándékozással.
Kiadó agricola
Kiadás éve1992
Oldalak száma:238
Súly360 gr
ISBN2399967347975
ÁrukódSL#2111428892
Kötéspuhatáblás, ragasztókötött

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal