Christian Callec

Borenciklopédia

gabo könyvkiadó és keresk.kft.  | 2002  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  320 oldal

Enciklopédiánkban kalanod felfedezőútra invitáljuk az olvasót több, mint ezer bor birodalmában, amelynek során több tucat bortermelő oszággal és borkultúrával ismerkedünk meg. Évről évre egyre több nemzet és vidék jelenik meg új borokkal a piacon, és természetesen a fogyasztói igények is folymatosan változnak. A 90-es évek elején már ne mlehetett kitartani a régi hit mellett, hogy bort csa a franciák, olaszok, németek, spanyolok és portugállok tudnak készíteni. Görögország, Bulgária, Románia és a voolt jugoszlávia utódállamai sorra felkerültek a bor világtérképére, a magyar borok is újra hírnevet szereztek, de helyet követeltek maguknak olyan távoli országok és vidékek is, mint Chile, Argentína, Ausztrália, illetve Kalifornia. A borvilág tehát szüntelenül átalakulóban van. Ebben a könyvben a fehér-, rozé-, és vörösborok mellett megismerhetjük a világ - többek között Champagne - pezsgőit, valamint az erősített vagy más néven avinált borokat, mint amilyen a sherry és a portói. kitérünk a borok történetére, készítésük műhelytitkaira, a felhasznált szőlők termesztésére, illetve azok esetleges házasítására, valamint szót ejtünk a bor jellegét alapvetően befolyásoló tényezők, az éghajlat és a talaj kitüntetett szerepéről is. Végül természetesen nem maradhat ki a pincemunka különböző fázisainak - az erjesztésnek és érlelésnek - leírása sem. A jó bornak személyisége van, amely meghatározza, milyen körülmények között és milyen hőmérsékleten fogyasztva nyújtja a legtöbb élvezetet. Ennek megválasztásában számos tanáccsal igyekszünk az olvasót segíteni. Ebben a 800 színes képet tartalmazó Borenciklopédiában a szerző többek között - bemutatja a legfontosabb szőlőfajtákat - adatokat közöl a borkultúra kialakulásáról, illetve egyes borok eredetéről - részletesen leírja a borok íz- és aromavilágát, fogyasztási hőmérsékleteket javasol - a híres bortermelő vidékek mellett ismerteti Chile, Kalifornia és más területek borait is - betekintést nyújt a névhasználat és a címkék rejtelmeibe értelmezi napjaink borszakkifejezéseit.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
4 740 Ft

A termék megvásárlásával

474 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

15 000 Ft felett ingyenes

Kiadó gabo könyvkiadó és keresk.kft.
Kiadás éve2002
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:320
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly990 gr
IllusztrációSZÍNES FOTÓKKAL
FordítóLengyel Péter
ISBN9789639421288
Árukód2095494 / 1012681

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
4 740 Ft

A termék megvásárlásával

474 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

15 000 Ft felett ingyenes

Guinness World Records 2025Guinness World Records 2025