Fülöp Zoltán Ottó

A borvíztől a hungarikumig

balassi kiadó kft.  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  242 oldal

A könyv egy Magyarországon - sőt világszerte - jól ismert és közkedvelt gasztronómiai termék, a szódavíz és a tőle elválaszthatatlan fröccs történetét kíséri nyomon a 19. század első harmadától napjainkig. A szerző munkája többéves tudományos kutatás eredménye. A kötetben kitér a termékek társadalmi, kultúrtörténeti összefüggéseire, támpontokat ad a szódavíz jelentéseinek, régi és új szerepének megértéséhez. bemutatja a téma sokszínűségét, feltérképezi azt az utat, mely a két árucikk felértékelődéséhez, végül a hungarikum minősítés elnyeréséhez vezetett. A szikvizes tárgyi emlékek magyarországi társadalmi-kulturális eseményeken, világkiállításokon, nemzetközi köz- és magángyűjteményekben egyaránt megtalálhatók. Múzeumi tárggyá válásukat, bemutatásuk szakmai rejtelmeit is alaposan körüljárja a szerző, azt összevetve a nemzetközi gyakorlattal. A közel száz, többnyire színes képpel és dokumentummal illusztrált, irodalmi vonatkozásokban is gazdag, olvasmányos könyvet nemcsak a szakemberek forgathatják haszonnal, hanem a hungarikumok és a gasztronómiai javak történetére kíváncsi olvasók, és mindazok, akik a szódavizet és a fröccsöt kedvelik.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 420 Ft

A termék megvásárlásával

342 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

15 000 Ft felett ingyenes

Kiadó balassi kiadó kft.
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:242
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly506 gr
IllusztrációFOTÓKKAL
ISBN9789634560913
Árukód2751496 / 1202467

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 420 Ft

A termék megvásárlásával

342 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

15 000 Ft felett ingyenes

Annie Jacobsen: AtomháborúAnnie Jacobsen: Atomháború