Marlene Parrish  |  Robert L. Wolke

A tudós szakács - A konyhatudomány alapjai - eredeti receptekkel

KONYHATUDOMÁNY

akadémiai kiadó zrt.  | 2010  | MAGYAR nyelvű  | KARTONÁLT  |  372 oldal

A Konyhatudomány sorozat első darabja nem szokványos szakácskönyv. Nem azt mondja el, miből készül az étel, hanem azt: hogyan készül, és miért éppen úgy? Robert L. Wolke, a University of Pittsburgh kémiaprofesszora és a Washington Post című napilap gasztronómiai publicistája hétköznapinak és egyszerűnek tűnő kérdésekre válaszol; olyasmikre, amelyek bárkiben felmerülhetnek, aki nem évtizedes rutinnal főz. Például hogy mi a karamellizálás, milyen hosszú valójában egy éjszakai pácolás, mi a tengeri só előnye, vagy mitől lesz barna a darált hús. Wolke érthető válaszokat ad minderre, és még vagy száz egyéb kérdésre, melyeket a Washington Post olvasói tettek fel neki, hogy megismertesse velünk az ételek és elkészítésük mögötti tudományos jelenségeket. A "tudomány" szó azonban ne riasszon meg senkit: Wolke nem tankönyvet, hanem hasznos és szórakoztató művet írt, s kötetét felesége, Marlene Parrish gasztronómus fantáziadús receptjeivel egészítette ki, amelyek ugyanúgy tekinthetők ehető laboratóriumi kísérleteknek, mint újszerű kulináris élvezetek forrásának.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
1 425 Ft

A termék megvásárlásával

142 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

15 000 Ft felett ingyenes

Kiadó akadémiai kiadó zrt.
Kiadás éve2010
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:372
BorítóKARTONÁLT
Súly390 gr
Sorozat KONYHATUDOMÁNY
FordítóLente Gábor
FordítóŐsz Katalin
ISBN9789630589475
Árukód2214145 / 1069842

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
1 425 Ft

A termék megvásárlásával

142 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

15 000 Ft felett ingyenes

Náray Tamás: Apám szerintNáray Tamás: Apám szerint