Toronyay Rákóczy Karolina

A Magyar Nemzeti Szakácskönyv

nemzeti kulturális örökség  | 2013  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  482 oldal

Egy nemzetet nem csak történelme, művészete és kultúrája határoz meg, hanem ételei, azaz kulináris tudománya is. Milyen ételeket eszünk, azok hogyan készülnek, milyen fűszereket használunk, mit és mivel fogyasztunk - tehát a gasztronómia együttesen alkotja mindezt -, nem beszélve a tálalásról.
A szerező így foglalja össze konyhaművészetét: Könyvem megírásánál idegen kútfőket nem használtam, van énnekem ennél sokkal jobb útmutatóm, a saját tapasztalásom. Első férjem ugyanis dúsgazdag földbirtokos volt, nyílt házat és szakácsot tartott. Már akkor érdeklődtem a szakácsművészet iránt, nem elégedtem meg azzal, hogy a különféle jó étkeket csak megízleljem, hanem a készítési módját is megtanultam, amely körülmény engem arra képesített, hogy könyvemet egyedül a magam erejéből írhattam meg.
Jelen kötet az 1896-os Magyar nemzeti szakácskönyv ezeregy vénnyel és leírással című kiváló szakácskönyv újra kiadása. A ma már szinte fellelhetetlen gyűjtemény a maga nemében az igazi kuriózumok sorába tartozik.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 500 Ft
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 4 275 Ft

A termék megvásárlásával

427 pontot szerezhet


Utolsó darabok


Személyes átvétel 1-3 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 1-3 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Kiadó nemzeti kulturális örökség
Kiadás éve2013
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:482
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly526 gr
ISBN9786155242656
Árukód2434213 / 1094377

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 500 Ft
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 4 275 Ft

A termék megvásárlásával

427 pontot szerezhet


Utolsó darabok


Személyes átvétel 1-3 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 1-3 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Csáki Judit: CserhalmiCsáki Judit: Cserhalmi