Mesterszakácsok receptkönyve

közgazdasági és jogi könyvkiadó  | 1985  | cérnafűzött, keménytáblás  |  469 oldal

Libri Antikvárium
Előszó: Az ember étkezési szokásaival, táplálkozásával napjainkban mindinkább elmélyültebben foglalkozunk szerte a világon. Ez az érdeklődés az egészséges, korszerű életmód igényéből fakad, de a ma embere sem mond le arról, hogy örömszerzésének egyik legfőbb forrása az étkezés legyen. Ehhez a régen elfeledett ételeket, készítési-ízesítési módokat éppen úgy felkutatja, mint ahogy keresi korunk új technikai berendezéseivel, a változatosabb ételkészítési megoldásokkal elérhető új ízeket. A hazai és a nemzetközi vendéglátóipar robbanásszerű fejlődése ellenére is mind többen éreznek kedvet arra, hogy maguk is alkotó módon fogjanak kezükbe fakanalat, hogy kedvenc ételüket maguk szolgálják fel barátaiknak. A világon egyre többen ragadnak tollat olyanok is, akiknek nem hivatásuk az ételkészítés, de könyvet írnak legkedvesebb ételeikről. A római Marius Gavius Apicius volt, aki az első, mai fogalmaink szerinti szakácskönyvet összeállította. Azóta ez a műfaj a legnépszerűbb kiadványok egyikévé vált. Az ízkombinációknak nincs határa, és egy-egy szakácskönyvnek minden kor számára van mondanivalója. A magyar szakácsoknak is voltak tollforgató, koronként újabb szakmai gondolatokat hordozó mesterei, akik gyakorlati munkájuk tapasztalatait írásba foglalták az adott jelen és az utókor számára. A mai magyar konyhaművészet olyan két kipróbált mestere, mint Novák Ferenc és Lukács István, akik művészi fokon gyakorolják a gasztronómiában szerzett ismereteiket itthon és külhonban egyaránt, ezúttal Nagy Lászlóval, az ismert szakíróval társulva írásban is megerősítik szakmai elkötelezettségüket. Különös erénye könyvünknek, hogy az első azok között a hasonló mai magyar kiadványok között, amely nemcsak az asztali örömökre, az élvezetes ételek elkészítésére összpontosítja a figyelmet, hanem azok energiaértékének feltüntetésével felkelti az érdeklődést a tudatosabb, egészségesebb táplálkozásra. A világ ma az étkezési kultúra területén is változtatásokra törekszik. Az igazi gasztronómusok, s velük együtt e könyv írói is, azt vallják "keveset, de jót". Az ízletes, változatos ételek receptjeinek összeállításához, esztétikus kivitelezéséhez nyújtanak számunkra értékes tanácsokat, gondolatokat. Ajánlom e könyvet azoknak, akik szeretik a szépen terített asztal emberi barátságot teremtő varázsát, és azoknak, akik egy-egy jó étel elkészítésében meglelik az embereket összefogó alkotómunka örömét.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 450 Ft

A termék megvásárlásával

145 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó közgazdasági és jogi könyvkiadó
Kiadás éve1985
Oldalak száma:469
Súly699 gr
ISBN2399986091057
ÁrukódSL#2109754746
Kötéscérnafűzött, keménytáblás

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 450 Ft

A termék megvásárlásával

145 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Pörgős PéntekPörgős Péntek