S. Sárdi Margit

A szakácsmesterségnek rövid leírása - Szakácskönyvek, szakácsrepetek a 18-19. századból

INTRA HUNGARIAM

attraktor könyvkiadó kft.  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | RAGASZTÓKÖTÖTT  |  184 oldal

Régi magyar kéziratokat publikáló sorozatunk legújabb darabja: a kötetben nélhány egyedi ritkaság a XVIII-XIX. század fordulójáról. Korabeli receptekkel, ételkülönlegességekkel, konyhai és házi fortélyokkal. A kötetet szómagyarázat és utószó teszik teljessé.

"Madárlévet - Fonnyaszd meg a madarat, süsd meg; a levében tégy fejér kenyérbélt, tölts bort és ecetet belé, egy csuporban főzd meg, és megszűrjed; hagymát aprón, az almát hosszan metéljed, borsot, sáfrányt, gyömbért s több mézet belé."

"Kövihal - Meleg ecettel önts[d] agyon, vízbe, sóba, ecetbe főzd meg. Petrezselyemlevéllel a tálban hintsd meg. Ha levet akarsz alá csinálni, írós vajat, bort, borsot, vagdalt petrezselyemlevelet végy, és a halt főzd meg benne. Sós vaj is jó. Az apró halak (kárász, fejér kövihal etc.) sóban főzetnek, vagy megrántatnak."

"Töltött tikmony - Lyukaszd meg kétfelől a tikmonyat, fújd ki székét s fejérét, rántsd meg vajban, vagdald apróra petrezselyemlevéllel, hagymával. Azután tégy hozzá tengeriszőlőt, borsot, gyömbért. Verj egynehány nyers tikmonyat közibe, és elegyíts[d] öszve, töltsd meg a héját, és rántsd meg vajban. Csinálj borzsufát alá, bort, ecetet mézzel forralj fel, bors, sáfrány, gyömbér, apró tengeriszőlő."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 040 Ft

A termék megvásárlásával

304 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

15 000 Ft felett ingyenes

Kiadó attraktor könyvkiadó kft.
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:184
BorítóRAGASZTÓKÖTÖTT
Súly206 gr
Sorozat INTRA HUNGARIAM
ISBN9786156173416
Árukód2755613 / 1205378

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 040 Ft

A termék megvásárlásával

304 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

15 000 Ft felett ingyenes

Alekszej Navalnij: HazafiAlekszej Navalnij: Hazafi