Pár kérdés a pácolásról és a grillezésről

d & b 2001  | kemény kötés  |  144 oldal

Libri Antikvárium
Hogyan készítsünk elő egy grillpartit? Milyen tüzelőanyagot válasszunk? Mit és hogyan pácoljunk be? Mennyi ideig használjunk fűszerfürdőt? Mi is az a másodperc-teszt? Milyen húst és mikor érdemes felhasználni? Mindez megtudható Receptklub Kézikönyv-sorozatának legújabb részéből. Mint mindenben, a grillparti esetében is nagyban megkönnyíti a dolgunkat, és élvezetesebbé teheti az esténket, ha mindent jó előre megtervezünk, elvégzőnk. Ez alól csak abban az esetben mentesülünk, ha valaki más vállalja magára ezt a feladatot. Az elkészítés és a vendéglátás öröme azonban feledteti a készülődés fáradtságait. A világ számos táján sütnek-főznek egy, a mai szemmel akár ősinek is mondható módon: parázson, ősi módszer ide vagy oda, manapság egyre nagyobb divattá válik grill- vagy ún. barbecue partikat rendezni. Ez nyilván nem véletlen, hiszen ami egyszer már bevált, az napjainkban is jól jöhet. Főleg mostanság, mikor egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az egészséges étkezésre. A grillezés kreativitást igényel. Nincs írott, kőbe vésett szabályrendszere, ezért a variációk, a lehetőségek tárháza szinte kifogyhatatlan. Mondhatnánk úgy is: barangolás a gasztronómiában, természetesen a különböző fűszerek, mártások, valamint a receptek csak útmutatóul szolgálnak. Grillezni, szakszerűen sütni nem lehet csak a könyvből megtanulni, tapasztalatokra van szükség, és egyfajta belülről fakadó ösztönző erőre... Ez utóbbit próbáljuk meg segíteni Tartalom A nyár ,,legízletesebb" fesztiválja, a Grill Fesztivál... 9 A grillezés varázsa 13 Hogyan készítsünk elő egy grillpartit? 14 Pár kérdés a grillezésről 1. Hogyan grilleztek őseink? 22 2. Mi a grillezés lényege? 22 3. Hogyan alakult a világ különböző tájain a sült hús készítésének technikája? 23 4. Honnan ered az egyik legrégebbi grillezéssel foglalkozó receptgyűjtemény? 25 5. Honnan ered és mit takar ma a barbecue szó? 25 6. Milyen főzési technikákat sajátítottak el a Kolumbuszt követő telepesek az indiánoktól? 27 7. Miért hívják a grillezést az ínyencek társasjátékának? 27 A legfontosabb eszközökről 8. Milyen típusú grillkészülékek kaphatók? 30 9. Melyek a legfontosabb szempontok grillsütő vásárláskor? 34 10. Milyen előnye van a különböző műszaki megoldások szerint készült grillkészülékeknek? 35 11. Milyen kéziszerszámok és segédeszközök szükségesek a grillezéshez? 36 12. Miért lehel elektromos grillsütés közben is olajozni, zsírozni, és szósszal locsogtatni a húst? 38 13. Melyek a helyes grillezés alapszabályai? 38 14. Miért célszerű a sütés megkezdése előtt alufóliával kibélelni a sütőt? 40 15. Milyen alapanyagokat kell a grillezéshez beszerezni? 40 16. Mire kell ügyelni még a grillezésnél? 41 17. Fontos hogy milyen anyagú nyárssal grillezünk? 41 15. Miért fontos, hogy a nyárs szoros legyen? 41 19. Miből áll a grill teríték? 41 A tüzelőanyagokról 20. Milyen tüzelőanyagokat használjunk kerti grillezéshez? 42 21. Milyen anyagokat ne használjunk tűzgyújtásra? 46 22. Melyek a faszén és a brikett előnyei, hátrányai? 46 23. Miért nem kedvelik a tapasztalt grillezők a kereskedelemben kapható faszenet? 47 24. Hogyan tegyük a parazsat grillezésre alkalmassá? 47 25. Miért használunk tűzgyújtáshoz fűszernövényeket? 48 26. Meddig tárolható a tüzelőanyag? 48 27. Mit nevezünk másodperc tesztnek? 48 28. Mi a faszén hatása a grillezendő ételekre? 48 A biztonságról 29. Ha kertben szeretnénk grillezni, mire figyeljünk oda a tűzhely építésénél? 49 30. Melyek a helyes tűzrakás kritériumai? 49 31. Miért szükséges előkészíteni egy nagy vödör vizet? 50 32. Az estleges égési sebek esetén miről gondoskodjunk? 50 33. Mire kell figyelnünk abban az esetben, ha grillkészülékünk már régi? 51 34. Milyen vitatást használjunk kerti grillpartikon? 51 Fűszerekről, pácokról, mázakról és mártásokról 35. Melyek a grillezéshez szükséges legfontosabb fűszerek? 54 36. Miért kell ügyelnünk a fűszerek helyes használatára? 64 37. Milyen húshoz, milyen fűszer illik? 64 38. Mik azok a pácok? A pácolás aranyszabályai ? 65 39. Hogyan pácoljuk az egyes húsokat? 65 40. Hogyan pácoljuk a zöldségeket? 66 41. Mennyi ideig érleljük a különböző húsokat? 66 42. Mit jelent a marinálás? 70 43. Mik a mázak? 70 44. Milyen mártásokat használhatunk? 70 45. Milyen fontos grillezési praktikákat ismerünk? 78 A húsokról 46. Hogyan készítik Amerikában a klasszikus grillt? 79 47. Milyen húsokat grillezhetünk? 81 48. Hogyan grillezzünk egész, ill. szeletelt húst? 95 49. Melyik hús grillezése a leginkább elterjedt Magyarországon? 95 50. Hogyan fűszerezzük a grillezésre szánt bárányhúst? 96 51. Miért jobb a grillezett bárány, mint a marha? 96 52. Hogyan fűszerezzünk strucchúst? 96 A köretekről 53. Milyen köretet adhatunk a grillhúsok mellé? 99 54. Grillezhetők-e a köretek is? 106 55. Milyen szempontok alapján válasszuk ki az egyes húsokhoz a köreteket? 110 56. És ha mégis sült zöldséget választunk? 110 57. Lehet-e kenyeret vagy péksüteményt fogyasztani a grillezett húsokhoz? 112 58. Ajánlatos-e desszertet kínálni a grillparti végen? 114 59. Milyen italokat kínáljunk a grill ételekhez? 115 Mi szólhat a grillezés ellen? 60. Mikor képződnek rákkeltő anyagok a húsokon? 116 + 2 kérdés... 61. Miért nem terjedt még el igazán Magyarországon a grillezés? 117 62. A pácolás és a grillezés egyszerű divat? 117
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 490 Ft

A termék megvásárlásával

149 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:hibátlan, olvasatlan példány
újszerű, saját képpel
Kiadó d & b 2001
Oldalak száma:144
Súly400 gr
ISBN2399967200218
ÁrukódSL#2111275146
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 490 Ft

A termék megvásárlásával

149 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal