Szkladányi András

Fülétől a farkáig - Hazai és nemzetközi ételek belsőségekből

hvg könyvek  | 2025  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  260 oldal

Talán nincs még egy alapanyag, amely olyan szélsőséges reakciókat vált ki, mint a belsőségek. Egyesek imádják, mások messzire elkerülik őket. A belsőségek markáns íze, állaga és illata teljesen más világot képvisel, mint a jól megszokott színhúsoké. Sok minden szól azonban a fogyasztásuk mellett: ha belsőséget eszünk, azzal nemcsak a fenntarthatóságot támogatjuk, de az étrendünk is változatosabb lesz, a manapság divatos fehérjedús táplálkozáshoz pedig keresve sem találni jobb és olcsóbb, magas tápértékű alapanyagot. Vagyis a belsőségek értéket képviselnek, arról nem is beszélve, hogy finomak.

Ha megismerjük a Fülétől a farkáig hazai és nemzetközi belsőségételeket tartalmazó izgalmas receptválogatását, más szemmel nézünk majd ezekre az alapanyagokra. A resztelt májtól a pájslin át a különböző ragukig a belsőségételek színesebbé teszik a gasztronómiai kultúrát, ezért nemcsak a hétköznapi, hanem az ünnepi asztalon és a csúcsgasztronómiában is helyük van.

A szerző célja, hogy a belsőségeket az őket megillető rangra emelje, sokszínűségüket, a bennük rejlő lehetőségeket minél szélesebb körben megismertesse. Komoly precizitással és szakértelemmel megírt könyve a változatos és részletes receptek mellett bemutatja azokat a konyhatechnológiai eljárásokat is, amelyek elengedhetetlenek a kifinomult ízű és optimális állagú belsőségételek készítéséhez.


Szkladányi András bölcsész, angoltanár, basszusgitáros és gasztronómiai szakfordító - több mint harminc angol nyelvű szakácskönyvet fordított magyarra. 2010 óta több neves étteremben is dolgozott, ezalatt kitanulta a konyhamészáros- és szakácsszakmát. A Fülétől a farkáig - Hazai és nemzetközi ételek belsőségekből az első könyve.


"Belsőségek - szerelem vagy zsigeri gyűlölet, nincs köztes út. Ez a könyv abba a világba kalauzol, ahol ezekből a megosztó alapanyagokból olyan ételek készülnek, amelyekért én egyértelműen rajongok."
Kaszás Kornél
Babel Budapest
Michelin-csillagos séf


"A magyar és nemzetközi konyhaművészet egyik alappillére a belsőségek használata. Legyünk büszkék erre a gazdag gasztronómiai hagyományra, és ismertessük meg ízeit! Ezt az üzenetet közvetíti ez a könyv is, amelyet őszintén ajánlok."
Sárközi Ákos
Borkonyha, Textúra
Michelin-csillagos séf
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Kiadói ár: 9 200 Ft
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Bevezető ár: 8 280 Ft

Előrendelhető

Várható megjelenés:
2025. 05. 30.


Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

15 000 Ft felett ingyenes

Kiadó hvg könyvek
Kiadás éve2025
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:260
BorítóKEMÉNYTÁBLA
ISBN9789635656882
Árukód2791914 / 1230617

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Kiadói ár: 9 200 Ft
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Bevezető ár: 8 280 Ft

Előrendelhető

Várható megjelenés:
2025. 05. 30.


Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

15 000 Ft felett ingyenes

Iványi Orsolya: Előttünk az életIványi Orsolya: Előttünk az élet